Фармацевтичната индустрия вече ще има нов сериозен източник на доходи,

...
Фармацевтичната индустрия вече ще има нов сериозен източник на доходи,
Коментари Харесай

Пускат тест за влюбеност

Фармацевтичната промишленост към този момент ще има нов сериозен източник на приходи, които както е известно напълно не са дребни. Медицински тест, който ще дефинира дали човек е влюбен или се преструва, ще бъде създаден и наличен до 2028 година, твърди почитан американски лекар, представен от в. "Дейли мирър ".

Неинвазивна процедура ще даде опция на лекарите тъкмо да преценяват дали пациентът изпитва същинска обич или не. Тя ще регистрира посредством магнитно-резонансна томография съществуването на химичните детайли в мозъка, присъщи за влюбването. Така наречените нонапептиди, съдържащи окситоцин и вазопресин, се създават в забележителни количества, когато човек е същински влюбен, написа "Монитор ".

Неврологът лекар Фред Нур счита, че методът ще навлезе във Англия през идващото десетилетие. Засега процедурата се ползва единствено върху животни в лабораторна среда.

За разлика от детектора на лъжата и други съществуващи устройства, този скенер няма по какъв начин да бъде подведен и ще има степен на акуратност сред 97 и 99 %.

Доктор Нур мисли, че две трети от хората, които ще се подлагат на процедурата, ще го вършат за развлечение или като сантиментален жест. Останалите евентуално ще бъдат заможни хора, които биха желали да се предпазят от "златотърсачи " преди да сключат брак.

Книгата "Истинска обич: Любов, обяснена от науката " ( "True Love: Love Explained by Science ") на експерта ще излезе на английския пазар до края на седмицата.

"Вече има неинвазивен тест, който мери равнищата на допамин в човешкия мозък. Резултатите излизат за два часа и той на процедура е неусетен и безопасен за осъществяване ", изясни Нур.

"Тъй като технологиите за сканиране в медицината не престават да се развиват, мисля, че сходен тест, който ще мери в мозъка химикалите, типични за любовта, ще бъде наличен през идващото десетилетие ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР