Фармагигантът Novartis обяви, че неговото биологично противовъзпалително лекарство Cosentyx (Секукинумаб)

...
Фармагигантът Novartis обяви, че неговото биологично противовъзпалително лекарство Cosentyx (Секукинумаб)
Коментари Харесай

Нова надежда за пациентите с гноен хидраденит

Фармагигантът Novartis разгласи, че неговото биологично противовъзпалително лекарство Cosentyx (Секукинумаб) е посочило доста положителни резултати при пациенти с гноясал хидраденит в две изследвания в напреднала фаза.

Според компанията, лекарството, което към този момент е утвърдено за положения като псориазис и артрит, показва бързо и дълготрайно облекчение при участниците в изпитването, страдащи от гноясал хидраденит.

Болезненото възпалително кожно заболяване, за което има малко утвърдени лечения, визира към 1% от популацията, само че си остава мъчно за диагностициране и малко познато даже в медицинските среди.

Novartis показва, че резултатите от изследването във фаза III са предадени на регулаторните управляващи в Европа, следва да бъдат импортирани за утвърждение в американския регулатор FDA. Така до края на година компанията се надява да получи утвърждение за добавената индикация на продукта.

Cosentyx принадлежи към групата биологични медикаменти, наречени инхибитори на интерлевкините (IL). В частност действието му се свързва с обезвреждане на интензивността на IL-17A.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР