Faraday Future е продала централата си в Лос Анджелис, пише

...
Faraday Future е продала централата си в Лос Анджелис, пише
Коментари Харесай

Убиецът на Tesla продаде централата си, за да оцелее

Faraday Future е продала централата си в Лос Анджелис, написа The Verge. Купувач е дъщерно сдружение на нюйоркската компания за недвижими парцели Atlas Capital. Веднага след привършване на договорката е подписано друго съглашение, с което Faraday ще употребява постройката чартърен. Сумите остават неразбираеми. През 2014 година покупната цена бе $13,2 милиона.

Продажбата на централата е нужна, с цел да може компанията за електрически автомобили да остане над повърхността, откакто китайският конгломерат Evergrande се отхвърли от инвестиция в размер на $2 милиарда.

Миналата седмица Faraday разгласи, че продавa 3,6 кв. км земя край Лас Вегас, като търси $40 милиона. Освен това компания реши да не връща на работа стотици чиновници, които бяха в неплатен отпуск от декември насам.

Faraday Future, за която се твърдеше, че може да се трансформира в " килъра на Tesla " планираше цех за $1 милиарда в Лас Вегас, където да създава първокласния електромобил FF91. През 2017 година тя се отхвърли и реши да наеме остарял цех за гуми на Pirelli. Компанията към този момент сътвори няколко прототипа на FF91, само че към този момент не е почнала произвеждане.

Отношенията сред Faraday и Evergrande помръкнаха през октомври, откакто компанията за електрически автомобили изхарчи надалеч по-бързо от плануваното първите $800 милиона от вложенията. Тя изиска по-бързо да бъде преведен втория транш. Evergrande се съгласи, само че изиска основният изпълнителен шеф Джиа Йеен да трансферира част от отговорностите си на други хора. Което в последна сметка той не е направил.

В последна сметка Faraday остава с много малко средства в банковата сметка - едвам $18 милиона при започване на септември. А месечните разноски доближават $15,8 милиона. Задълженията към снабдители и други пък доближават $59 милиона.

В последна сметка през декември фирмите реализираха съглашение да реструктурират договорката. Evergrande закупи някои активи в Китай, в това число земя за цех и в този момент работи по личен план в региона на електромобилността. Но останалите $1,2 милиарда по този начин и не бяха преведени.

Faraday Future към момента има към 250 чиновници в Лос Анджелис, които работят по FF91, въпреки и с по-ниски заплати. Но с цел да стартира произвеждане, на компанията ще са ѝ нужни към $500 милиона.
 Tesla сподели Model Y: Колко ще коства и по кое време ще се появи на пазара?
Tesla сподели Model Y: Колко ще коства и по кое време ще се появи на пазара?

Най-бързата версия ще доближава 100 км/ч за 3,5 секунди
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР