Фара Фосет беше просто ангел. С невинната си външност, сини

...
Фара Фосет беше просто ангел. С невинната си външност, сини
Коментари Харесай

Няколко факта за трагичния живот на Фара Фосет, златното момиче на Холивуд

Фара Фосет беше просто ангел. С почтената си осанка, сини очи, съвършени зъби и руса коса - известна като "Фара флип " - тя се прочува като момиче за фотоси, последвано бързо от "Ангелите на Чарли ". Фосет се омъжва за Лий Майорс от "Мъжът за шест милиона $ " и двамата стават най-известната двойка звезди на своето време.

През 80-те години на предишния век тя има наследник от разбивача на сърца Райън О`Нийл, само че връзката им е всичко друго, само че не и любовна история. За страдание, животът на Фара излиза отвън надзор поради домашно принуждение, конфликти със закона и възможна приложимост на опиати. Накрая, откакто се пробва да преведе фамилията си през многочислените компликации, през 2009 година тя се разболява от рак. Това е историята на феномена Фара Фосет и какво се случва с нейното надълбоко проблематично семейство.

Роди се ангел

Фара Лени Фосет е родена на 2 февруари 1947 година в Корпус Кристи, Тексас. Майка ѝ, Полин Алис Фосет, е стопанка, а татко ѝ, Джеймс Уилям Фосет, е бизнесмен в региона на петрола. Освен британски, ирландски и френски генезис, фамилията ѝ има щастието да има и индианско завещание от племето чокто. Името "Фара " е измислено от майка ѝ, тъй като се съчетава с семейството им.

Фара посещава римокатолическата черква "Свети Патрик ", а по-късно и гимназията "У. Б. Рей ", където съучениците ѝ я избират за "най-красива " в първи, втори, трети и четвърти клас. Учи в Тексаския университет сред 1965 и 1968 година Първоначално е теоретичен фанатик, който възнамерява да учи микробиология, само че по-късно открива пристрастеността си към изкуствата - изключително към скулптурата. През първата си година е оповестена за една от "десетте най-красиви студентки в колежа "

Славата

Фара изпраща фотосите си на организациите за модели. След като вижда фотосите ѝ, холивудският сътрудник Дейвид Мириш ѝ се обажда и я убеждава да се реалокира в Лос Анджелис. Отдадена на ученето, тя му отхвърля, само че той продължава да я преследва през идващите две години. След това, с разрешението на родителите си да "опита шанса си " в развлекателната промишленост, 21-годишната руса синеока тексаска хубавица най-сетне се реалокира в Тинселтаун през лятото на 1968 година

Въпреки че е зашеметяващо красива, й се постанова да работи интензивно в телевизионни реклами на Max Factor, Noxzema, коли Mercury Cougar и матраци Beautyrest. След това постепенно печели функции в сериали като "Мечтая за Джини ", "Младите бунтари " и "Семейство Партридж ".


Играта за запознанства

През 1969 година Фара се появява като свободна дама в известното телевизионно шоу "Игра на запознанства ". Тя беше показана като приключена художничка и скулпторка.

След като избира мъжа си, се развихря същински пъкъл - сред тримата ѝ ухажори избухва юмручна битка. Оказва се, че това е първоаприлска смешка и тримата мъже са артисти и холивудски каскадьори. Нейният избор - артистът и каскадьор Бъди Джо Хукър - прави дълга кариера като експерт по каскади с коли, даже извършва скок с автомобил с ракета в "Хупър " (1978 година ) и работи по кино лентата на Куентин Тарантино "Доказателство за гибелта " (2007 година ).



Майор Лий в любовта

В едно същинско повтаряне на "Игра на запознанства " артистът Лий Майорс се нуждае от среща за събитие в промишлеността. Агентът му демонстрира фотоси на най-новите си клиентки. "Каза ми да избера най-красивото момиче и аз го направих ", спомня си той години по-късно. И противоположното, Фара си спомня, че си е помислила: "За кого се мисли? ", само че въпреки всичко се е съгласила да излезе с него.

Фосет споделя: "Предполагам, че това беше обич от пръв взор " и "се разтопи на хиляди части ", когато срещна Лий. Но за малко не остана и секунда. Фара пиеше уиски с кола и й беше неприятно в дамската тоалетна. Лий сподели: "Не знаех дали в действителност е болна, или просто не ме харесва. " По-късно те се сближават поради южняшките си корени (той е от Кентъки) и на идващия ден Лий ѝ изпраща 13 жълти рози.

FarrahLee

Тази среща води до това, че Фара и Лий се трансформират в Брад Пит и Анджелина Джоли на своето време. Дебютът на Фара в киното е през 1969 година с кино лентата "Любовта е смешно нещо ", последван от "Майра Брекинридж " (1970 година ). Често е апетитен като най-лошия филм, юридически в миналото.

Бляскавата двойка се омъжва през 1973 година и тя става Фара Фосет-Мейджърс. По това време не са правили портманта като Бранджелина, само че в случай че са го

правили, то е щяло да бъде "ФараЛий " През 1974 година се появява във кино лентата "Човек за шест милиона $ ". Но даже и с нуклеарния полковник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати с бионични крака Стив Остин, който се бори за нея, тя към момента не може да пробие изцяло в Холивуд и продължава с незначителни телевизионни функции като тези в McCloud и S. W. A. T. Тогава, след дълги години работа, Фара Фосет-Маджърс най-сетне открива славата и благосъстоянието си!

Среднощна муза

Но преди да стане в действителност известна, знаехте ли, че Фара е въодушевила един огромен шлагер? Кънтри артистът и създател на песни Джим Уедърли е другар на Лий Майорс. Една вечер той се обажда в дома на Майорс, с цел да приказва с Лий, само че Фара подвига и споделя на Джим, че отива на посетители на майка си, като хваща "среднощния аероплан за Хюстън " Можете ли да познаете песента, която е въодушевила?

Тази безсмислена имитация поразява Джим и създателят на текста основава песента "Midnight Train to Houston ", която съдържа стиха "Тя продължаваше да мечтае, че някой ден ще стане звезда " Той записва песента, само че по-късно госпъл певицата Сиси Хюстън трансформира заглавието ѝ на "Midnight Train to Georgia " Агентът на Джим я изпраща на Gladys Knight & the Pips; тя става голям шлагер през 1973 година и остава обичана соул класика и до през днешния ден. Благодаря, Фара!

Бестселър

През 1976 година Pro Arts Inc. предлага на Фара и нейния сътрудник концепцията за афиш с бански костюми. Той се продава във феноменалните 12 милиона копия, което ѝ носи 400 000 $ хонорар, украсява стените на доста спални и шкафчета и остава най-продаваният афиш на всички времена. Нямаше стилисти. Фара избира банския костюм и сама си прави прическата, като нанася лимонен сок, с цел да подчертае разрошените си руси кичури. Това е денят, в който се ражда фамозното й "обръщане на Фара ". Плакатът оказва такова културно влияние, че през днешния ден е изложен в Националния музей за американска история на Смитсониън.

Благодарение на това внимание Фосет получава първата си кино роля - Холи 13 в класическия научнофантастичен филм "Бягството на Логан " (1976). Междувременно на дребния екран сериалът "Полицейска жена " е първият едночасов полицейски сериал, в който взе участие жена. "Полицейска жена " и "Медният Запад " от 1965 година са значими, защото без тях в никакъв случай нямаше да има



Ангелите на Чарли

Разбира се, Фара е най-известна с "Ангелите на Чарли ", само че по какъв начин получи тази роля? Тя и Лий постоянно играят тенис с Аарон Спелинг. Той продуцира доста от най-обичаните излъчвания в света през 70-те, 80-те и по-късно. Ако сте разпознали името, то е тъй като Аарон е продуцент на "Старски и Хъч ", "Лодка на любовта ", "Харт ту Харт ", "Династия ", "Ти Джей Хукър ", "Бевърли Хилс 90210 ", "Мелроуз Плейс ", "Сънсет Бийч ", "Чаровна " и доста други.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР