Фандъкова заблуждава всички с фалшиви новини и иска да омаловажи

...
Фандъкова заблуждава всички с фалшиви новини и иска да омаловажи
Коментари Харесай

Иванчева: Фандъкова заблуждава, СОС продава земята в ”Младост” на половин цена

Фандъкова заблуждава всички с подправени вести и желае да омаловажи митингите в ”Младост ”. Това съобщи някогашният кмет на столичния регион Десислава Иванчева.

Иванчева трябваше по-рано през днешния ден да даде конференция от вкъщи си в " Младост ", само че тя беше анулирана. Вместо това някогашната кметица разяснява в известие вчерашния митинг на жителите на квартала против застрояването на зелена повърхност, оповестява frognews.bg

Вчера протестиращи от " Младост " излязоха на втори митинг против застрояването на зелената повърхност пред домовете им, на адрес " Младост " 73, наоколо до метростанция " Младост 1 ", на кръстовището сред ул. " Андрей Сахаров " и ул. " Йерусалим ".

Намиращата се наоколо детска площадка към този момент била превърната в паркинг, а с построяването на постройка на мястото се получавало по този начин, че хората щели да останат и без градинка, и без паркинг.

В тази връзка кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи, че с въпросната зелена повърхност и плануваното ѝ застрояване няма никакви проблеми.

Според Иванчева обаче проблем има. Думите на Фандъкова не били истина, тъй като парцелът напълно скоро бил продаден.

" Казус несъмнено има, тъй като има решение на СОС от 20 декември 2018 година за преотреждане на това озеленено и залесено междублоково пространство за строителство на хотел. Самата продажба е утвърдена от СОС на 20 декември 2018 година (2 дни преди да ни пуснат от ареста), а информацията за нея е оповестена на 27 декември 2018 година ", споделя Иванчева.

Имотът бил закупен в края на предходната година - преди по-малко от 3 месеца - против 463 евро на квадратен метър.

Справка на Иванчева и заместничката ѝ Петрова в уебсайт за парцели демонстрира, че такива терени се продават с 41% по-скъпо. " Това не е публична оценка, само че повдига въпроса по какъв начин се вършат оценките и дали са действителни ", размишлява някогашната кметица.

Според нея с думите си през вчерашния ден Фандъкова се е пробвала да внуши безпредметност на митинга и да го омаловажи. В същото време митингът бил и против Фандъкова.

" Поводът за митинга им не е " следващата подправена вест ", както кметът Фандъкова привикна да назовава обстоятелствата за неприятното ръководство на София, ощетяващо жителите ", безапелационна е Иванчева.

Иванчева упорства Столичният общински съвет да анулира решението си, с което Фандъкова ще бъде длъжна да се съгласи. В изказването си тя не поела подобен ангажимент.

Припомняме и че собственичката на терена Гергана Симова съобщи, че теренът не е бил предопределен нито за зелена повърхност, нито за градинка, нито за площадка или паркинг. Тя можела да разполага с частната си благосъстоятелност, както желала.

От общината пък пишат, че може да се премине към контракт със притежателя на терена и той да бъде заплатен.

Въпросът тук обаче е дали компенсацията за връщането на земята в общински ръце ще бъде в същия размер, в който парцелът е бил закупен преди 3 месеца, или сумата ще бъде, да кажем, с 40% по-голяма, каквато била действителната пазарна цена по отношение на справката на Иванчева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР