Фандъкова си приписа заслуги на екипа на Иванчева за преместване

...
Фандъкова си приписа заслуги на екипа на Иванчева за преместване
Коментари Харесай

Фандъкова си приписа заслуги на екипа на Иванчева за преместване на строежи в „Младост”

Фандъкова си приписа заслуги на екипа на Иванчева за пренасяне на градежи в „ Младост ”! Инициативата за преместването на градежите е на екипа на Десислава Иванчева, като срещи за това Иванчева и Петрова организират и в самия ден на ареста им – 17 април 2018 година Това сочат Десислава Иванчева и Биляна Петрова в известие до медиите. В него се споделя още:
В сряда 7 август столичният кмет разгласи в страницата си във Facebook, че три от най-проблемните терени в „ Младост”, планувани за застрояване, ще останат зелени площи.

Фандъкова написа, че притежателите на тези три парцела са дали своето единодушие да бъдат преместени „ след извънредно тежки и дълги преговори”. Имотите ще бъдат разменени за общински терени, планувани за строителство, отдалечени от жилищни блокове, до магазин „ Принцес “ на бул. „ Ал. Малинов “. Столичният кмет прибавя, че към този момент имало единодушие от всички политически сили.

По същото време в уеб сайтът Столица.bg, благосъстоятелност на доближения до ГЕРБ общински консултант от Реформаторския блок Стефан Марков, излезе обява с гръмкото заглавие „ Кметът на София реши казуса с презастрояването в „ Младост” ”, в която е преписан поста от страницата на Фандъкова.

Каква е истината за преместването на конфликтните градежи в „ Младост”?

Инициативата за преместването на конфликтни градежи от зелени площи сред блоковете в свободни общински терени стартира кметът на Район „ Младост” Десислава Иванчева още при започване на мандата ѝ в края на 2016 година През месец декември 2017 година, откакто актуалният незаконно определен от СОС за и.д. кмет на „ Младост” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не съумява да се оправи със задачата, Иванчева слага отпред на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и основния проектант на региона Стефан Стефанов. След в действителност дълги и тежки договаряния единодушие за пренасяне екипа на Иванчева реализира не с трима, а с четиринайсет притежатели и вложители - на два парцела с обща повърхност от 12,395 дка и обща разгъната застроена повърхност от 38 095 кв.м.
На първия парцел, който се намира в " Младост 4 " и е с повърхност 2.4 дка, беше планувано да се реалокират два проблематични градежа – този до бл. 11 и една от секциите до бл. 70 в Младост 1.

.
Общински парцел в „ Младост 4”, очакван за пренасяне на два конфликтни градежа

С дванайсет от четиринайсетте е реализирана сделка да бъдат преместени точно на втория имот - мястото, което Фандъкова показва в своя пост в страницата ѝ във Facebook –до магазините HIT и „ Принцес “ на бул. „ Ал. Малинов “. Теренът е с повърхност 9985 кв. м и е част от капитала на общинското сдружение " Софийски парцели " ЕАД. Проектът за делене сред вложителите е направен от екипа на регион " Младост ", отпред с основния проектант Стефанов.

Тук трябваше да се реалокират с изключение на 3-те терена, за които приказва Фандъкова - (при бл. 321, при бл. 401, бл. 68), още 9 проблематични терена - две от секциите при бл. 70 и други. Документацията за пренасяне беше в колата и беше " задържана " на 17 април 2018 година Ще бъде поискано копие от съда, с цел да Ви осведомяваме в допълнение.

.

Чертеж на общинския терен до магазини „ Хит” и „ Принцес” за пренасяне на 12 конфликтни градежи (арх. Стефан Стефанов)

Именно по отношение на този проект за пренасяне на конфликтни градежи Десислава Иванчева и Биляна Петрова организирахме в деня на ареста ни в Столична община среща със за.-кмета Ралица Стоянова за уточняване на въпроси по отношение на процедурата за правене на план и внасяне за разглеждане в Столичния общински съвет. След обяд беше планувана и втора среща в Столична община.

При правене на плановете се спазваше правилото на почтеност и правдивост към жителите и вложителите - замяната да е равностойна, а не от вида " кон за кокошка ". Разликата сред заменяните частни и общински парцели беше под 3% (по-малко или повече), което е към 15-20 кв.м на имот.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова настояваме кметът Фандъкова да показа документ с документално декларирано единодушие на притежателите на трите парцела, за които твърди, че са се съгласили на пренасяне. Настояваме също госпожа Фандъкова да покаже своята заповед, с която твърди, че е формирала екип, отпред с основния проектант Здравков, за разглеждане на „ повече от 30 парцела в Младост, планувани за строителство”, както и да уточни съответно кои са тези парцели. Настояваме кметът на София да се ангажира с съответен период за завършване на процедурата по замяна на трите парцела, за които твърди в своя пост във Facebook, че е реализирано единодушие.

Десислава Иванчева

Биляна Петрова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР