Фандъкова хвърля прах в очите на хората и Столична община

...
Фандъкова хвърля прах в очите на хората и Столична община
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Столична община си измива ръцете с нас

Фандъкова хвърля прахуляк в очите на хората и Столична община си измива ръцете с нас като най-удобен отрасъл. Това сподели за Агенция " Фокус " ръководителят на Управителния съвет на Сдружение " Българска асоциация на заведенията ".
Позицията му е обвързвана със възбраната, която влиза в действие от на следващия ден в София - за затваряне на нощните заведения, заведения за хранене и клубове до 2 ноември, поради разпространяването на ковид. 
 Сигнал: Заразени с COVID-19 медици в ПСАГБАЛ “Св. София ” не са били карантинирани Сигнал: Заразени с COVID-19 медици в ПСАГБАЛ “Св. София ” не са били карантинирани
За инфектирани, само че не карантинирани медицински чиновници в столичната болница " Св. София " алармира btv. Директорът на лечебницата отрич...

" Първо, към момента нямаме заповед. На този стадий няма заповед. За нас това е безусловно е мятане на прахуляк в очите на хората, че нещо се прави и се бори с пандемията, което няма да докара до никакви здравни резултати. Видяхме в Европа, че трета седмица числата се повишават ", добави той.
Според Ричард Алибегов, ограничението на работата на заведенията няма да продължи единствено две седмици.
" Откровена неистина е това, че ще бъде единствено 14 дни. Всички знаем, че стигне ли се до затваряне, ще отидем до март месец. Ако първия път не съумяха да банкрутират целия отрасъл, то този път ще банкрутират всички. Нощните заведения няма да устоят по този начин. Не съм уверен, че след 10 дни няма да кажат да затворим и дневните ", добави той.
Председателят на УС на Сдружение " Българска асоциация на заведенията " изясни, че след 10 дни това затваряне ще коства към 450 000 работни места.
 В Александровска болница няма свободни кревати В Александровска болница няма свободни кревати
“В Александровска болница няма свободни кревати за инфектирани с ковид. Като едно от най-големите лечебни заведения на територия...
" В момента няма никакво доверие сред нас и Столична община. Тази заповед на Фандъкова е прахуляк в очите на хората, едвам каже, че прави нещо. Този прахуляк в очите на хората на този стадий ще е към 120 000 работни места, тъй като ще затворят в цялата страна нощните заведения, а след 10 дни ще коства 450 000 работни места.
Без никакви индикатори, без никакво съображение, без нито едно огнище в заведенията ти решаваш, че нощните заведения са проблем. Има огнища в учебни заведения, в цехове, във заводи, в старешки домове. Как по този начин внезапно ще затворим заведенията, където няма нито едно огнище. Събирали се били хора.
Това не води до болест, може би сме си взели верни ограничения. Нямаме заболели бармани, сервитьори и готвачи. Шивашките цехове са цялостни с заболели, общинските предприятия са цялостни с заболели, при нас няма. Защо някой си измива още веднъж ръцете с нашия отрасъл? Не е потвърдено, че това ще спре пандемията, потвърдено е тъкмо противоположното. В Европа вървят нагоре числата всеки ден, при изискване, че всичко е затворено, има вечерен час до 21.00 часа и заведенията за хранене затварят в 21.00 часа, а Франция през вчерашния ден с следващ връх ", изясни още Ричард Алибегов.
Той уточни, че в Европа това не дава резултат към този момент трета седмица и не вижда за какво в България ще има, като в умозаключение сподели: " Измиват си ръцете с нас като най-удобен отрасъл ".

 Училищата също би трябвало да бъдат затворени Училищата също би трябвало да бъдат затворени
Икономиката ни от заведенията и нощните заведения ли зависи? Това попита от ефира на btv някогашният министър на опазването на здравето Таня Андреева п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР