Фанатикът, срещу когото бяха повдигнати обвинения за нападението срещу иранския

...
Фанатикът, срещу когото бяха повдигнати обвинения за нападението срещу иранския
Коментари Харесай

Фанатикът, който атакува Салман Рушди: Не трябваше писателят да оцелява

Фанатикът, против който бяха повдигнати обвинявания за нападението против иранския публицист Салман Рушди по време на лекция в американския щат Ню Йорк, съобщи в изявление за в. " Ню Йорк пост ", че е бил сюрпризиран, откакто е научил, че създателят е оживял след офанзивата, съобщи Асошиейтед прес.

Хади Матар споделя пред кореспондент от вестника, който го е посетил в пандиза, че е бил решен да убие Рушди, откакто през зимата е научил от пост в Twitter за планувана изява на писателя в град Шътокуа.

" Не одобрявам този човек. Не мисля, че той е изключително добър ", споделя Матар и упреква иранския публицист в това, че е атакувал вярата.

Двадесет и четири годишният обвинен смята починалия ирански водач аятолах Рухола Хомейни за " популярен човек ", само че не споделя дали е работил, подтикнат от фетвата против Рушди, която Хомейни издаде поради романа му " Сатанински строфи ".

Иран отхвърли да има каквато и да е връзка с офанзивата.

Матар, който живее в град Феървю в американския щат Ню Джърси, декларира, че не е имал никакви контакти с иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война. Той показва пред вестника, че е чел единствено няколко страници от " Сатанински строфи ".

При нападението седемдесет и пет годишният публицист е получил рани на черния дроб, на окото и увреждания на няколко нерва в ръката, заяви литературният му сътрудник Андрю Уайли, като добави, че положението му се усъвършенства и върви към възобновяване.

Обвиненият за нападението споделя пред " Ню Йорк пост ", че е взел рейс до град Бъфало ден преди лекцията на иранския публицист и по-късно е стигнал с кола до град Шътокуа.

Матар си е купил билет за института " Шътокуа ", където е била планувана обществената демонстрация на Рушди, и е пренощувал навън.

Обвиняемият е роден в Съединени американски щати, само че има двойно поданство, защото родителите му са ливанци, написа dnes.bg. Неговата Майка описа в изявление, че младежът се е върнал доста изменен от Ливан, където през 2018 година е посетил татко си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР