Фамозната коалиция Граждани от протеста, в която се наредиха заедно

...
Фамозната коалиция Граждани от протеста, в която се наредиха заедно
Коментари Харесай

Софиянски и комунистите остават заедно за изборите

Фамозната коалиция „ Граждани от митинга ”, в която се подредиха дружно комунистическа групировка и дясната партия на някогашния столичен кмет Стефан Софиянски, към този момент остава непокътната.

В предизборния съюз следните обединения: „ Българската левица “, „ КОЙ – Компетентност, отговорност и истина “, „ Съюз на свободните демократи “ (създадена от Софиянски), „ Българска земеделска партия “ и „ Съюз на комунистите в България “. Обединяването на тогавашния изявен седесар Софиянски с политическа мощ, която искрено се афишира за комунистическа, подвигна сериозен звук в общественото пространство. Екскметът излезе с нелепото пояснение, че става въпрос за „ липса на съгласуваност ”. И съобщи, че ще се обърне към Централната изборна комисия (ЦИК) да бъде изменена регистрацията на обединението.

На съвещанието си във вторник изборните комисари трябваше да прегледат искане в този дух, импортирано от представители на „ Граждани от митинга ”. В него се твърдеше, че останалите партии в съюза упорстват да бъде изключен „ Съюз на комунистите в България “ от обединението. Членовете на ЦИК бяха подготвени да се съгласят. По-внимателният обзор на документа обаче сподели, че една от партиите – „ Българската левица “, в действителност не е съгласна да бъдат изгонени комунистите. А съгласно съдружното съглашение значими решения като това се взимат с квалифицирано болшинство. Такова в тази ситуация липсва, защото зад него в действителност застават три от петте партии в обединението.

По тази причина ЦИК отхвърли да утвърди настояването за промени в състава на предизборния съюз. А Софиянски остава в изборното съревнование един до друг с комунистите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР