Фамилията на изгонения заместник-министър на икономиката Александър Манолев е прибавила

...
Фамилията на изгонения заместник-министър на икономиката Александър Манолев е прибавила
Коментари Харесай

Лъсна нова къща на Александър Манолев, сега в „Драгалевци“

Фамилията на изгонения заместник-министър на стопанската система Александър Манолев е прибавила още една перла в короната от парцели. Това е станало единствено два месеца преди да избухне абсурдът с къщата за посетители в Сандански, твърди в. "Галерия " в свое следствие.

На 29 януари бащата на Манолев е купил първокласен парцел на ул. „ Захари Зограф “ в столичния квартал „ Драгалевци “.

Цената му е едвам 675 618 лева, само че би трябвало да е най-малко четири пъти по-висока, защото постройката наподобява на голяма резиденция. По информация на "Галерия " зад договорката стоял синът му Александър, който имал желание да живее там, само че тогава още бил върховен държавен чиновник и не желал да бие на очи с къщата.

Затова в схемата се включва татко му Димитър, който е някогашен митничар, 5 мандата кмет на граничното село Кулата и сътрудник на Държавна сигурност в предишното. Баровският дворец в „ Драгалевци “ е построен от компанията "София Пропърти Инвестмънт ". Те подвигат двуетажната сграда от 247 кв.м. на имот от над 1 декар.

Строителните разрешителни са на името на един от притежателите, които не са известни в бизнес средите и има съмнения, че са подставени лица на семейство Манолеви още през цялото време на плана през 2015 година Реално къщата е вдигната от огромна строителна компания. През 2018 година е направена и оградата на парцела, вдигнато е и барбекю от 15 кв.м. На 29 януари 2019 година Димитър Манолев купува дяловете на компанията "София Пропърти Инвестмънт " и преименува сдружението на "Тринити Инвестмънт ", демонстрира информация в Търговския указател.

Така компанията му, на която е притежател и шеф, става притежател на баровския парцел. Манолев не е показал къщата в най-новата си декларация пред КПКОНПИ, защото се води благосъстоятелност на татко му и е добита през 2019 година, разяснява в. "Галерия ". Проверка на седмичника демонстрира, че новата облага не отстъпва по разкош на къщата за посетители в Сандански, поради която на Манолев бяха повдигнати обвинявания за злоупотреби с европейски пари.

Баща и наследник Манолеви били забелязвани на мястото по време на градежа на драгалевския дом, написа в. "Галерия ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР