Фалстарт на делото за изтичането на данните от НАП срещу

...
Фалстарт на делото за изтичането на данните от НАП срещу
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за изтичането на данни от НАП

Фалстарт на делото за приключването на данните от Национална агенция за приходите против подсъдимите Иван Тодоров и Кристиян Бойков (на снимката).

Обвинителният акт е връчен на двамата преди по-малко от 7 дни. Заради това делото беше отсрочено и Софийският градски съд насрочи ново разпоредително съвещание за 5 април.

Обвинението против притежателят на " ТАД Груп " Иван Тодоров и служителят в компанията Кристиян Бойков е за всяване на ужас и боязън. На 15 юли 2019 година стана ясно, че от масивите на Националната организация за приходите са изтекли данните на над 6 милиона души, от които близо 2 милиона умряли.

Малко след теча на данни бяха задържани притежателят на компанията за киберсигурност " ТАД Груп " Иван Тодоров и служителят му Кристиян Бойков. Те получиха обвинявания за кибертероризъм. Търговският шеф на сдружението Георги Янков беше притеглен към наказателна отговорност за подбуждане към хакерската офанзива.

Янков обаче няма да се изправи пред съда. Досъдебното произвеждане против него беше прекъснато заради липса на доказателства. Стотици жители заведоха самостоятелни каузи против приходната организация поради нанесени вреди. Ако виновността на Тодоров и Бойков се потвърди в съда, ги заплашват от 5 до 15 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР