Фалстарт на делото срещу семейство Баневи. Спецсъдът отложи първите разпити

...
Фалстарт на делото срещу семейство Баневи. Спецсъдът отложи първите разпити
Коментари Харесай

Съдът отложи първите разпити по делото срещу семейство Баневи

Фалстарт на делото против семейство Баневи. Спецсъдът отсрочи първите разпити на очевидци за 20 ноември. Причината - на отбраната би трябвало да се дават документи от приходната организация, свързани с сдруженията,,Полимери " и,,Партнърс комерс ". В правосъдната зала Банев изиска да му бъде наложена мярка домакински арест, съдът обаче отхвърли с претекста, че има заплаха предприемачът да повлияе на очевидци и напомни, че е хващан в ареста с мобилен телефон.

На първото съвещание по делото за източване на приватизирани сдружения и пране на пари семейство Баневи се явиха с 10 юристи. Пред съда Николай Банев за следващ път се оплака от неприятните условия в ареста и разказа в елементи по какъв начин дружно със съкилийниците му ловят мишки и хлебарки благодарение на саморъчно направени клопки. Бизнесменът изрази терзанието си и от неналичието на радиатори и топла вода преди зимата.
Калин Стоилов, прокурор: Това е израз на неговото предпочитание да направи тъй че съдът да бъде повлиян от едни такива сърцераздирателни истории. Искам да обърна внимание, че тези условия в ареста важат за безусловно всички. Не са единствено във връзка с него.
Николай Банев изиска от съда да даде изказване пред медиите, само че получи отвод. В залата той съобщи, че ще изиска по делото да бъде разпитан министър председателят Борисов, както и двама някогашни министри Цветан Цветанов и Трайчо Трайков, с цел да стане ясно каква преписка е водена през годините с институциите по отношение на проблемите в разнообразни предприятия и най-много " Полимери ".
Евгения Банева: Тези материали са отделени в 27 чувала, които не са ни предоставени. Тепърва съдията позволи да ни се дадат копия, с цел да имаме и ние достъп до една дългогодишна преписка, обвързвана най-общо казано с незаконното безучастие на институциите в продължение на много години.
Николай и Евгения Баневи бяха арестувани преди година в Ница и екстрадирани с европейска заповед за арест. Двамата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. По делото би трябвало да се разпитат близо 200 очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР