Фалшивите сигнали за бомби, получени днес от летища и медии

...
Фалшивите сигнали за бомби, получени днес от летища и медии
Коментари Харесай

Фалшивите сигнали за бомби се оказаха международна акция

Фалшивите сигнали за бомби, получени през днешния ден от летища и медии в България, са част от интернационална скица. сходна поредност известия е била разпратена през вчерашния ден и в други страни в Европейски Съюз, заяви Министерство на вътрешните работи.

Това станало в същия ред, както в България - първо на летищата, след това на медиите.

От известието на Министерство на вътрешните работи се схваща, че всички настоящи летища в България са получили опасността - София, Варна, Бургас и Пловдив. Това е станало посредством електронно известие на обществени електронни пощенски адреси, обслужващи аерогарите. След това са били предизвестени Българска национална телевизия и други медии, осведоми Министерство на вътрешните работи без да изрежда имена на медии. Според известието текстът на известието е имал за цел да сътвори усложнения в работния им развой.

В незабавен порядък профилирани екипи са направили претърсвания за съществуване на взривни устройства, такива не са били открити и работният развой е траял обикновено.

Във връзка с получените сигнали от отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП са осъществени инспекции и е открито, че за изпращане на заплашителните известия са употребявани анонимизиращи интернет запаси и услуги на снабдители на електронни известия отвън територията на България. Осъществен е контакт с интернационалните правоохранителни управляващи за събиране на спомагателна информация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР