Фалшивите новини вече не са новина, но тяхната концепция вече

...
Фалшивите новини вече не са новина, но тяхната концепция вече
Коментари Харесай

След фалшивите новини идва ред и на фалшивото порно

Фалшивите вести към този момент не са вест, само че тяхната идея към този момент има ново измерение - подправено порно. През последните седмици се следи огромен скок на сходно наличие, което е известно с името deepfake, оповестява БиБиСи.

10 забавни обстоятелството за порноиндустрията

Ще познаете ли кой Обама е същинският в това видео

Използва се програмен продукт, който заменя лицето на актрисата във кино лентата с това на известна персона. Резултатът е задоволително реален, с цел да подведе хората, които не са осведомени с технологията. Клиповете се популяризират свободно в интернет и са задоволителни да уронят името на дадена персона, когато са показани със заглавия от вида по какъв начин въпросната актриса в действителност си обезпечава функциите. Част от клиповете са показани и като подправени, което също повдига морална полемика до каква степен нещо сходно може да бъде признато за обикновено.

Учени: Гледащите порнография са с по-малко сиво вещество

В интернет към този момент има няколко разнообразни стратегии, които разрешават сходни монтажи. Те не изискват особени знания, единствено няколко фотоси на жертвата. Те се комбинират с определения клип, като по-късно компютърът употребява система за машинно образование, с цел да "научи " лицето и да го сложи върху истинското в записа. При това се резервират даже мимиките и страстите. Процесът лишава време - към 40 часа даже за къс клип.

Очаквано, за в този момент най-чести цели са известните персони. Някои уеб сайтове за шерване на фотоси и клипове към този момент стартират да не разрешават сходно наличие и да го отстраняват. Технологията обаче ще става все по-прецизна, което ще затруднява логаритмите, които имат за цел да я разкриват.

Учени сътвориха изкуствен интелект, който чете мисли

Софтуерът основава и други опасности. Чрез него могат да бъдат правени клипове за възмездие и да бъдат слагани лицата на елементарни хора, които по-късно да бъдат унизени в мрежата. Възможно е и потреблението му за политически операции, като подправени изявленията в политици и водачи. Последното към момента е надалеч, само че точно посредством трупане на опит с редактирането и монтажа на порно клипове може да стане действителност.

Как наподобява допустимо най-опасната хакерска атака

Междувременно не всички гледат с чак толкоз неприятно око на тази технология. Тя се разисква интензивно в Reddit, откъдето и набира известност. Потребителите там са разграничени в мненията си, като съгласно някои технологията ще обезсмисли секс записите за възмездие. "Ако всичко може да бъде същинско, значи нищо не е същинско ", счита консуматор. Така елементарно всеки ще може да отхвърли записи с изказванието, че са подправени.

Реално обаче това е малко евентуално развиване. Както и при подправените вести, макар че постоянно е пределно ясно, че са подправени, доста хора не престават да им имат доверие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР