Фалшивите новини се разпространяват главоломно в чат групите на Уотс

...
Фалшивите новини се разпространяват главоломно в чат групите на Уотс
Коментари Харесай

В Индия се самоубиват заради фалшиви новини


Фалшивите вести се популяризират стремглаво в чат групите на Уотс Ап и Facebook. Но в Индия това е добило застрашителни размери, дотолкоз, че това „ торнадо от дезинформация “ води в последна сметка и до загуба на човешки животи, предизвести „ Би Би Си “ в нов проверяващ отчет от Бангалор.

Британският ефирен оператор оповести казуса в репортаж, който ще бъде излъчен по „ BBC World News “ в сряда.

"Индиец на име Калу е последната жертва на самоубийство, в резултат на подправена вест. През миналата година в Индия 8 живота са отнети в тази последна вълна на илюзия. Фалшивите вести са злополучие, пред което всички ние сме изправени. Но то към този момент лишава и човешки животи “, се споделя в репортажа.

„ Би Би Си “ работи за битката с подправените вести посредством начинания като "BBC Reality Check" - работа за инспекция на политически беседи. Тя започва през 2016 година и е с обсег на деяние както в малкия екран, по този начин и онлайн, като към този момент обгръща необятен набор от тематики и браншове.

Джим Еган, основен изпълнителен шеф на „ BBC Global News Ltd" заяви: „ Изследването ни откри, че 83% от индийците са мъчително разтревожени от подправените вести.

"BBC News" съобщи, че ще работи в посока да накара тези хора да четат новините „ с сериозно око “. На фокус ще бъдат „ по-бавните вести “ с приоритет пред топ-новините, с по-задълбочен разбор върху тематиките, с точни данни, следствие и попречване на изваждането на подтекста от тематиката.

Всички тези начинания са част от по-широк капиталов блян на "BBC News" в Индия за основаване на 157 нови работни места в района и превръщането на Делхи в един от основните тв центрове отвън Англия. Той ще бъде концентриран в произвеждане на видео, телевизия и цифрово наличие за района на Южна Азия с най-близки софтуерни спецификации до тези на корпорацията в Лондон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР