Фалшивите болнични обаче трябва да бъдат пресечени. Това заяви в

...
Фалшивите болнични обаче трябва да бъдат пресечени. Това заяви в
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Фалшивите болнични трябва да бъдат пресечени

„ Фалшивите болнични обаче би трябвало да бъдат пресечени ”. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов във връзка концепцията първият ден от болничния да е напълно за сметка на служащия.

Според него контролът на държавните институции не е ефикасен, само че той не може да се размени с лишаване на правата на хората.

„ Предложението не е било прегледано нито в Националния съвет за тристранно съдействие, нито при разискването на бюджета на първо четене. Управляващите от ГЕРБ още веднъж използваха механизма „ проба- неточност ” и сътвориха голямо напрежение в обществото ”, разяснява Хасан Адемов.

По думите му, главният проблем бил, че няколко институции са ангажирани по тематиката с болничните - Национална агенция за приходите събира осигурителните вноски, здравната експертиза е на Минитерството на опазването на здравето, а Национален осигурителен институт заплаща. Според Адемов по този метод се създавала среда за неналичието на ефикасен надзор.

„ Трябва наложително тези, които са ангажирани в границите на НСТС да прегледат всички аспекти на казуса и да предложат работещи решения, които да могат да се управляват ”, безапелационен бе ръководителят на обществената комисия в Народното събрание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР