Фалшиви новини за страната ни пускат сайтове, регистрирани отвъд пределите

...
Фалшиви новини за страната ни пускат сайтове, регистрирани отвъд пределите
Коментари Харесай

Анонимни сайтове пускат фейкове отвън, за да удрят Пеевски и страната

Фалшиви вести за страната ни пускат уеб сайтове, регистрирани оттатък рамките й. Интернет страниците работят като естествена външна страна на Фабриката за подправени вести, основана от обвинения за аферата „ ЕВН “ Иво Прокопиев, медиите му и присъдружните им издания, благосъстоятелност на останалите ментори на задкулисието – подсъдимите Цветан Василев и Огнян Донев и ортака им Сашо Дончев, написа организация " Монитор ".

От една страна въпросните уеб сайтове са регистрирани зад граница, с цел да не попадат под ударите на родното законодателство, което може да преследва за клюка единствено уеб сайтове, хоствани в България. От друга, част от тях – тези, които излизат на британски език, са употребявани от БГ изданията на Фабриката като задгранични източници на информации.

Въпреки че така наречен „ задгранични източници на информация “ сами пълнят страниците си основно със публикации, оповестени към този момент в българските рупори на манифактурата за клюки. Както към този момент доста пъти сме описвали, това е една от главните матрици на машината за неистини, чиито глашатаи са застанали на входа и на изхода на новинарския поток, създавайки паралелна действителност.

Цялата публикация може да прочетете на уеб страницата на " Монитор " .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР