Фалшиви новини разпространяват усърдно преди изборите от малки и големи

...
Фалшиви новини разпространяват усърдно преди изборите от малки и големи
Коментари Харесай

Атанасов от ДСБ, не лъжи!

Фалшиви вести популяризират старателно преди изборите от дребни и огромни партии, чието присъединяване и състезание в евровота са под въпрос. За следващо доказателство в тази посока, сигнализират от групата на Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП. Те оповестяват за „ изречените неистини” от водача на Демократи за мощна България (ДСБ) в свое присъединяване в ефира на БНР. Текстът е оповестен на страницата на групата на ГЕРБ:

Съпредседателят на „ Демократична България “ и ръководител на ДСБ – Атанас Атанасов изрича лъжи в ефир, като твърди, че на асамблеята на Европейската национална партия (ЕНП), по време на която ЕНП гласоподава и замрази безсрочно участието на унгарската партията Фидес (с голямо болшинство от 190 гласа „ ЗА “ и единствено 3 гласа „ Против “), НЕ е имало партийна делегация на ГЕРБ и надали не те НЕ са участвали нито на асамблеята, нито са дали своят вот.

Ето какво твърди Атанасов пред БНР:

„ ГЕРБ и Съюз на демократичните сили нямаха партийни делегации на асамблеята на ЕНП през вчерашния ден. Предполагам, че повода за това неявяване е това, че те се усещат неловко по тази тематика и не желаят да я разясняват, тъй като режимите на Орбан и на Борисов си наподобяват доста – по метода, по който се упражнява властта “, сподели пред БНР Атанасов и посочи, че от България са взели участие единствено партийните делегации на ДСБ и на ДБГ. “

А в този момент обстоятелствата такива, каквито бяха:

На политическата асамблея на Европейската национална партия, провела се на 20 март в Брюксел, Политическа партия ГЕРБ имаше своя партийна делегация от шест индивида, която гласоподава по същия метод, както гласоподава господин Атанасов, а и самият Виктор Орбан. А имено да поддържат взаимно постигнатото решението, от управлението на ЕНП и Фидес, за заледяване на участието на Фидес в ЕНП.

Съжаляваме доста, че партия член на ЕНП основава различна действителност!

*За конкретизиране на господин Атанасов, партийна делегация е тази, която Политическа партия ГЕРБ е оторизирала за съответното събитие – политическата асамблея на Европейската национална партия!”

Това са написали евродепутатите, а изводите дано всеки да си направи самичък. И да си отговори на въпроса – може ли да се довери на политици, които по този начин безочливо популяризират неистини? И кои са тези, които биха поощрили сходно държание? Защото е ясно, че лъжата е обиколила към този момент света, до момента в който истината си връзва обувките...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР