Фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП. Те представляват

...
Фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП. Те представляват
Коментари Харесай

Внимание: НАП предупреждава за нова измама

Фалшиви имейли се популяризират от името на Национална агенция за приходите. Те съставляват известие с подателя: [email protected] и заглавие на имейла:

„ Предупредително писмо за подаване на Интрастат декларация.

Писмата съдържат информация за приближаване на крайния период за подаване Интрастат декларация по поток.

Текстът на подправените електронни известия гласи  /публикуваме го без редакция/ :

„ Относно: увещание за приближаване крайния период за подаване Интрастат декларация по поток / потоци Вътресъюзен импорт за референтен интервал 30/2022 година

Напомняме Ви, че срокът за подаване Интрастат заявления е 14-то число на месеца, идващ референтния интервал на съображение член 11 алинея 1 от Закон за статистика на вътрешнообщностната търговия със артикули /ЗСВТС/.
ДИРЕКЦИЯ ИНТРАСТАТ

Към писмото има  прикован файл, съдържащ злотворен код . При отварянето му, компютърът на получателя може да бъде инфектиран с вирус, който да открадне персонални и финансови данни.

Това съставлява  класическа форма на „ фишинг “ офанзива , посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет – потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте. Ако въпреки всичко сте отворили имейла, то сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР