Фалшиви имейли от името на енергодружеството EVN се разпространяват в

...
Фалшиви имейли от името на енергодружеството EVN се разпространяват в
Коментари Харесай

Клиенти на EVN получиха фалшиви имейли за плащане на суми

Фалшиви имейли от името на енергодружеството EVN се популяризират в Югоизточна България. За измамата алармирали клиенти на компанията, които получили на електронните си пощи писма с искане за заплащане на суми.

Близо 1,5 млн. са клиентите на енергодружеството в Югоизточна България. От тях към десетина са засегнатите.

„ През миналата седмица получихме сигнали от някои наши клиенти за получен мейл за превод на сума за електрическа енергия. Става дума за подправен мейл, изпратен от името на компанията. Категорично желая да осведомявам, че такива мейли не сме изпращали”, изясни основният специалист в отдел „ Комуникации “ към EVN България Крум Косев.

Той поучава клиентите да изтриват сходни известия и да не отварят линка в него. От сдружението изпращат мейл, в случай че клиент е декларирал сходно предпочитание.

„ При по-внимателен прочит на подправените мейли, всеки клиент може да разбере, че става въпрос за спам. Най-лесно това става посредством инспекция на подателя на мейла. Освен това, в наличието на мейла няма наложителните реквизити, които посочваме на потребителя, както и формалните контакти на дружеството”, изясни още Косев.

Оказва се, че това е казус за енергийната компания. Досега те не са записали сходен тип измами.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР