Фалшиви голи изображения на повече от 100 000 жени са

...
Фалшиви голи изображения на повече от 100 000 жени са
Коментари Харесай

Фалшиви голи снимки на хиляди жени, заляха мрежата

Фалшиви голи изобра дами я на повече от 100 000 дами са основани от фотоси в обществените медии и споделени онлайн, съгласно нов отчет.

Дрехите се отстраняват цифрово от фотоси на дами посредством изкуствен интелект (AI) и се популяризират в прило дами ето за известия Telegram.

Някои от тях са били ориентирани, да " наподобяват като малолетни ", се споделя в отчета на разследващата компания Sensity.

Но тези, които ръководят услугата, споделиха, че това е просто „ развлечение “.

BBC е тествала софтуера и е получила неприятни резултати.

Твърдят, че употребяваната технология е „ Deepfakes “.

Deepfakes са компютърно генерирани, постоянно реалистични изобра дами я и видео, основани на действителен образец. Едно от неговите прило дами я е основаването на подправени нецензурен видеоклипове на известни персони.

Но основният изпълнителен шеф на Sensity Джорджо Патрини съобщи, че прекосяването към потребление на фотоси на частни лица е относително ново.

„ Наличието на акаунт в обществени медии с обществени фотоси е задоволително, с цел да може всеки да стане цел “, предизвести той.

Телеграм бот
Ботът с изкуствен интелект живее в частен канал за известия на Telegram. Потребителите могат да изпратят на бота фотография на жена и той ще отстрани облеклата й за минути, гратис.

BBC тества голям брой изобра дами я, всички със единодушието на субектите и нито едно не е изцяло реалистично - резултатите ни включват фотография на жена с коремен бутон на диафрагмата.

Подобно прило дами е беше затворено предходната година, само че се счита, че има публикувани версии на софтуера в обращение.

Администраторът, изпълняващ услугата, известна единствено като " P ", сподели: " Не ме интересува толкоз доста. Това е развлечение, което не носи принуждение.

„ Никой няма да изнудва никого с това, защото качеството е нереалистично. “

Той сподели още, че екипът преглежда какви фотоси се споделят и " когато забележим малолетни, блокираме потребителя вечно. "

Но решението дали да се споделя фотографията с други, зависи от това кой е употребявал бота, с цел да я сътвори.

Защитавайки относителното си равнище на щета, той добави: " В света има войни, заболявания, доста неприятни неща, които са нездравословни. " Той също по този начин съобщи, че скоро ще отстрани всички изобра дами я.

Telegram не е дал отговор на искане за коментар.

Sensity заяви, че сред юли 2019 година и 2020 година почти 104 852 дами са били ориентирани и са имали подправени голи изобра дами я на тях, споделяни обществено.

Разследването му откри, че някои от изобра дами ята наподобяват малолетни, " което допуска, че някои консуматори употребяват най-вече бота, с цел да генерират и споделят педофилно наличие ".

Sensity съобщи, че ботът е имал забележителна реклама в съветския уебсайт за обществени медии VK, а изследване на платформата демонстрира, че множеството консуматори са от Русия и някогашните страни от Съюз на съветските социалистически републики.

Но VK сподели: " Не толерира такова наличие или връзки в платформата и блокира общностите, които ги популяризират. "

Telegram беше публично неразрешен в Русия до началото на тази година.

„ Много от тези уеб страници или прило дами я не се крият и не работят подземен, тъй като не са строго неразрешени “, сподели Джорджио Патрини от Sensity.

„ Докато това не се случи, опасявам се, че ще се утежнява единствено.

Актрисата Бела Торн разкрива за преживяното след подправени злоупотреби.

Авторите на отчета споделят, че са споделили всички свои констатации с Telegram, VK и съответните правоприлагащи органи, само че не са получили отговор.

" Въпрос на време е това наличие да стане по-усъвършенствано. Броят на дълбоки подправени порно клипове наподобява се удвоява на всеки шест месеца ", каза Нина Шейк.

" Нашите правни системи не са подобаващи за задачата по този въпрос. Обществото се трансформира по-бързо, в сравнение с можем да си представим заради този експоненциален софтуерен прогрес и ние като общество не сме решили по какъв начин да контролираме това.

" Това е опустошително за жертвите на подправено порно. Може изцяло да провали живота им, тъй като се усещат унижени. "

Миналата година американският щат Вирджиния стана едно от първите места, които не разрешиха подправените имитации

Настоящият закон на Обединеното кралство по отношение на подправените голи изобра дами я неотдавна бе подложен на критика, че е „ променчив, стар и замайващ “ в академични отчет.

Въпреки напредъка по въпроси като отмъстителното порно и подскачането, " остават доста явни пропуски в закона ", споделя Люси Хадли от благотворителната организация " Женска помощ "

Въпреки че тези статистически данни демонстрират какъв брой необятно публикувани могат да бъдат подправените изобра дами я, сега това не е съответно нарушаване.

Правителството разпореди на Юридическата комисия да преразгледа закона по въпроса в Англия и Уелс. Неговите открития се дължат през 2021 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР