Фалшиви електронни писма от името на Световната здравна организация с

...
Фалшиви електронни писма от името на Световната здравна организация с
Коментари Харесай

Нови измами: Хиляди „ужилени” по схеми, свързани с коронавируса

Фалшиви електронни писма от името на Световната здравна организация с рекомендации за персоналната ни сигурност – това е единствено едно от лъжливите мобилни приложения, които сякаш ни дават настояща информация за инфектираните с ковид. В интернет се появиха и подправени предложения за ваксини. Как да отсеем истината в това море от неистини и да не позволяваме хакерите да ни мамят? Темата разяснява специалистът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на „ Събуди се”.
„ Приложението, което страната направи за битката с COVID-19, към момента се преглежда от платформите на Гугъл и Apple. Вчера се разрових из платформата на Гугъл и забелязах, че те възнамеряват да позволяват до онлайн магазина си единствено законни приложения, свързани с битката със болестта, което е доста добра мярка “, разяснява Тулев.
„ Схемите за машинация в интернет са доста. Често срещани са, когато потребителите са приканени да посетят уебсайт с повече информация за несъмнено нещо. Влизайки в него, се задейства скрипт, който може да открадне вашите персонални данни. Той може да вземе цялата информация, която сте употребили, с цел да се индефицирате в разнообразни уеб сайтове “, добави Тулев.
Той поучава да излизаме от самите профили в дадени мрежи (Log out), а не просто да затваряме прозореца на браузъра. По този метод дейните сесии не могат да бъдат копирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР