Фалшиви дезинфектанти на пазара у нас. Още в началото на

...
Фалшиви дезинфектанти на пазара у нас. Още в началото на
Коментари Харесай

Фалшиви дезинфектанти заляха българския пазар

 Фалшиви дезинфектанти на пазара у нас. Още при започване на май над 100 съмнителни продукта попаднаха в полезрението на проверяващите. А персонално държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев се зае да приключи продажбата от неточни търговци.

" Аз персонално подписах над 100 писма до производители на козметични артикули, които имат претенциите да са дезинфектанти. И им дадохме период – или да ги изтеглят от мрежата, или да трансформират надписите на етикета ", съобщи още тогава доцент Кунчев.

Близо 3 месеца по-късно той призна, че част от недобросъвестните снабдители са изтеглили продуктите си. Фалшиви артикули обаче не престават да се оферират. Това докара и до нов ултиматум и период от 48 часа.

А даже и в най-големите аптеки, става известно, записаните дезинфектанти, оповестени в здравното министерство, се броят на пръсти. Останалите налични артикули не са противозаконни, само че действително заобикалят закона, като се афишират като почистващи, гел за ръце или течен антибактериален сапун със алкохол.

Проверка сподели и друго – освен магазини и аптеки са залети от всевъзможен тип дезинфектанти, само че такива се оферират и в интернет. Част от тях са без етикет, период на валидност или наличие на етикета, пише  още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР