Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон

...
Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон
Коментари Харесай

Фалшива новина за Цветанов разтресе интернет

Фалшива вест разтресе интернет пространството. Неизвестният уебсайт с ляв уклон bgnovinite.eu показа информация, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от Съединените щати.

Анонимният уебсайт твърди, че Цветанов е подал оставката си, а сега течало незабавно разискване дали да се одобри или не. Източници от ръководещата партия, представени от topnovini.bg, обявиха, че новината е безусловно измислена. Цветанов не е подавал оставка, а даже по път за Щатите е получавал есемеси за поддръжка от цялата страна.



Сайтът bgnovinite.eu действа от няколко години, само че е неизвестен. Специалисти по онлайн маркетинг настояват, че поредност от сходни медии се употребяват за стремително тиражиране на непроверена информация в интернет. По непотвърдени данни, над 210 сходни уеб страницата се задействат в предизборни интервали. Голяма част от тях бълват антиевропейска и проруска агитация, ксенофобия и шовинизъм. Повечето от заглавията в тях звучат скандално, фотосите се употребяват без позволение, а информациите са изцяло измислени. На процедура, огромен брой сходни анонимни уеб сайтове може да се ръководят даже от един човек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР