Фалшива новина е, че се готви проект за нов закон

...
Фалшива новина е, че се готви проект за нов закон
Коментари Харесай

Социалният министър: Няма да взимаме деца от родителите, проектът е спрян

" Фалшива вест е, че се готви план за нов закон за детето. Категорично декларирам, че не се готви план на нормативен документ, който да цели лишаване на децата от техните биологични родители ", съобщи пред публицисти в Бургас министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

По-рано през днешния ден медиите бяха осведомени, че на следващия ден в Бургас и в други градове на страната родители ще излязат на митинг във връзка готвения план Стратегия за детето 2019-2030.

" Работата по този план е спряна по този начин, че митингите на следващия ден са неоснователни. В системата за протекция на детето са планувани разнообразни ограничения. Една от крайните ограничения е за краткотрайно настаняване в приемно семейство ", сподели министърът.

По думите му повече от 1700 са случаите през миналата година, в които е предотвратено изоставянето на деца.

" Истината е, че доста деца се изоставят от техните родители безусловно на улицата и страната е длъжна да се погрижи за тях като подхваща краткотрайни ограничения за протекция ", сподели още Петков.

Той добави, че за 2018 година обществените служащи са предотвратили изоставянето на 1700 деца, с помощта на което те са останали в своите семейств.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР