Фалшива монета от два лева е пробутана на клиентка в

...
Фалшива монета от два лева е пробутана на клиентка в
Коментари Харесай

Фалшива монета от два лева се появи в Бургас

Фалшива монета от два лв. е пробутана на клиентка в комерсиалната мрежа в Бургас. Потърпевшата жена сподели пред бТВ, че ментето се разграничава от оригинала единствено по звука, който издава при стартиране върху масата, написа " Флагман ".

``
реклама

„ Пазарихме вечерта в огромна верига хранителни магазини. Беше ни върната монетата и вечерта, когато се прибрах, взехме решение да си я сложим в касичката и установихме, че е подправена. При почукването на монетата се усеща, че звукът й е друг. На неистинската е кух “, изясни Гергана Димитрова.

До момента сходен сигнал за подправена монета от два лв. в бургаската полиция не е получаван, сподели представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас Цветелина Рандева.

„ Като се има поради, че въпросната монета е въведена в послание от декември 2015 година, а първият сигнал за менте е от май 2016-та в област Шумен, нищо чудно и в други градове се появят неприятни копия на двулевката “, добави тя.

„ Монетата тежи 9 грама, а фалшификатът е по-лек. Фалшивата звъни като тенекиена кутия. Изображението на Паисий Хилендарски е размазано “, сподели още Рандева. 

„ Фалшивата монета оцветява кожата в сиво при търкане в ръката. Това се получава единствено при примесите на някои метали “, изясни Гергана Димитрова.

Колекционерът на монети Събин Попов посочи, че фалшификатът е доста добре изработен. „ Няма смисъл от изработването на такива ментета, защото облагата е незначително дребна. Фалшификаторът не е професионален. Според мен е някой занаятчия, майстор или златар, който е желал да види дали ще се разпознава, т.е. да си опитва майсторлъка. Фалшификатор да се занимава с такива дребни неща на стойност 2 лв., за което много би трябвало да поработи, надали ще се хване “, разяснява той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР