Фалшив видеоклип, с откраднатия образ и глас на водещата на

...
Фалшив видеоклип, с откраднатия образ и глас на водещата на
Коментари Харесай

Внимание! Фалшив видеоклип, с откраднатия образ и глас на водещата на „По света и у нас“ Аделина Радева се разпространява в социалните мрежи.

Фалшив видеоклип, с откраднатия облик и глас на водещата на „ По света и у нас “ Аделина Радева се популяризира в обществените мрежи. 

Фалшивата вест, която „ обликът “ на Аделина Радева сервира е за нахлуване над кардиолог от шеф на известна българска фармацевтична компания по време онлайн предаване. Причината – направено сензационно изказване, което нарушава авансово уречен сюжет.

„ Давам си сметка, че това е брутално, тъй като към този момент може да излъже мои близки хора дотам достверността доближава и дотам се мачка доверието във всичко, което вършим “, споделя самата Аделина Радева.

За водещата на „ По света и у нас “ това не е първият случай на корист. За първи път обаче потребителите се манипулират посредством подправено видео, основано обаче на основата на достоверни фотоси, картина и тон. Вероятно гласът е компилация от разнообразни вести, които са четени от Аделина. Само неверните интонации и накъсаните изречения издават фалшификата, само че те изискват задълбочена инспекция, която не всеки би направил.

„ Това е като да пуснеш един вирус, да нямаш лекуване за него и да очакваш обществото в един миг да се саморегулира и лекува. На процедура никой няма лекарство против тази грандиозна и грозна машинация “, разяснява Аделина Радева.

Скоростта, с която се развива изкуственият разсъдък, е невиждана досега, уточни Александър Иванов – учител в СофтУни.

„ Тепърва стартира злоупотребата с изуствения разсъдък и със качествата му. Той има неворятната дарба изцяло да заблуди човешките сетива. “

Според специалиста в региона на осведомителните технологии Александър Иванов основаването на сходно видео не изисква кой знае какви механически умения и на процедура изкуственият разсъдък може да моделира всичко, което пожелаем.

„ Щом имаме наша информация в интернет, тя не ни принадлежи. Ако има фотоси наши в интернет автоматизирано нашата еднаквост и образните ни характерности са налични за безусловно всички. “

Развитието на технолигията не може да бъде спряно, безапелационен е еспертът. Нейните мащаби и качества занапред ще провокират социална полемика към това какви би трябвало да бъдат правните, морални и психически рамки, в които духът изтърван от бутилката да бъде укротен.

„ След като години сме се старали да изградим доверие, ние, публицистите, институциите с хората и обществото и те да ни имат вяра. Сега се опитваме да ги научим да не имат вяра. Това ми се вижда ужасно за морала и за бъдещето за обществото. Вече умерено може да кажем, че на нищо не може да се доверим, което виждаме в цифровото пространство и имаме вяра на действителния свят и диалога сред хора в действителна среда “, сподели Аделина Радева пред Българска национална телевизия. 

Първите текстове, засягащи регулацията на изкуствения разсъдък, бяха импортирани в Народното събрание през май. Текстовете са свързани с образованието на изкуствения разсъдък.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР