Фалшив сигнал за дете в кома вдигна на крак два

...
Фалшив сигнал за дете в кома вдигна на крак два
Коментари Харесай

Фалшив сигнал за дете в кома вдигна на крак два екипа на Спешна помощ в Смолянско

Фалшив сигнал за дете в кома подвигна на крайник два екипа на Спешна помощ в Смолянско, където беше оповестено бедствено състояние.

Те се отзоваха на повикване при изключително тежки пътни условия, само че стана ясно, че са били подведени. В 8:33 ч. в събота на тел.112 се получава сигнал за помощ от екскурзиант в хотел в Пампорово. „ Получаваме сигнал за тежко болно дете, надали не в безсъзнание и макар затруднената конюнктура, дежурният в РЦ-Смолян съумява да активизира два екипа, един от Чепеларе и реанимационния екип от ФСМП-Смолян”, сподели пред камерата на БТВ доктор Велин Денев, шеф на ЦСПМ-Смолян.

Шофьорът, подкарал колата за спешна помощ при извънредно тежки пътни условия, показа, че по трасето е имало паднали дървета и е трябвало да стопира, с цел да изчаква помощ от пожарната. При идването на екипите излиза наяве, че такова болно дете няма, а индивидът, който е подал сигнала, не може да даде свястно пояснение. „ Дал е някакви странни пояснения, от рода, че една жена е предходна и е казала”, уточни доктор Велин Денев, шеф на ЦСПМ-Смолян.

„ Нискоразвити шегаджии в събота пускат сигнал за детенце в кома на Пампорово, в ресторант. Вдигат се наши екипи, тежки машини и се оказва, че това е шегичка, подправено повикване”, разяснява доктор Бойко Пенков, зам.- министър на опазването на здравето.

В област Смолян дежурят общо 13 екипа – във всеки общински център, като се изключи Борино. Това значи, че поради подправения сигнал, популацията на град Чепеларе е останало без екип, който да оказва незабавна здравна помощ. От три години това е първата очевидна корист със Спешна помощ в Смолян. Започнало е следствие по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР