Фалшив алкохол, разпространяван в Тунис, предизвика смъртта на четирима души,

...
Фалшив алкохол, разпространяван в Тунис, предизвика смъртта на четирима души,
Коментари Харесай

Фалшив алкохол, разпространяван в Тунис, взе жертви

Фалшив алкохол, популяризиран в Тунис, провокира гибелта на четирима души, а повече от 40 други са получили отравяне, съобщи Агенция Франс Прес.

Започнало е разследване за определяне на събитията по случая, а лицето, което е доставило веществото, е задържано, заяви Фетхи Бакуш, представител на съда в Меденин.

В момента се правят разбори, с цел да се дефинира точният състав на веществото, предизвикало това всеобщо отравяне.

Според говорителя повечето от към четиридесетте интоксикирани лица са съумели да изоставен локалната болница, само че някои от по-сериозно засегнатите са били трансферирани в лечебни заведения в столицата Тунис.

Отравянията с фалшиф алкохол са постоянно срещано събитие в Тунис и постоянно водят до гибел.

През 2021 година тунизийските здравни управляващи оповестиха за гибелта на 5 души и хоспитализирането на 25 други след консумация на фалшифицирано алкохолно вещество в региона на Касерин.

През май 2020 г. 39 души се натровиха след консумация на метанол, като шестима от тях починаха покрай централния град Кайруан.

Консумацията на домашно подготвен алкохол е постоянно срещана в някои работен квартали на Тунис и в някои отдалечени региони на страната, където бедността и безработицата са високи. Този незаконен алкохол постоянно е доста по-евтин от алкохолните питиета, продавани в магазините, съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР