Фалшифицирах местния вот заради заплаха към децата ми, обяви в

...
Фалшифицирах местния вот заради заплаха към децата ми, обяви в
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Шеф на ОИК призна: Фалшифицирах вота в Пловдив в полза на ГЕРБ, заплашиха децата ми

Фалшифицирах локалния избор поради опасност към децата ми, разгласи в профила си в обществената мрежа фейсбук Деница Чингарова, която оглавяваше Общинската изборна комисия в града през 2015 година Тогава на балотажа Иван Тотев – Мамин Ваньо (ГЕРБ) завоюва изборите против Славчо Атанасов (НФСБ) с разлика от 1416 гласа.

„ Да се знае. Бях принудена със опасност към децата ми, да подправям изборите в интерес на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества в никакъв случай не са печелили избори, тъй като не го заслужават!!! “, написа в профила си във фейсбук Деница Чингарова.

Потърсена за повече информация по обявата си от Радио Пловдив, Чингарова е удостоверила изказванията си, само че е отказала да бъде записана.

В коментар пред радиото някогашният кмет на Пловдив и сегашен водач на ГЕРБ в града Иван Тотев е декларирал, че ще съди Деница Чингарова за изказванията й за имитация на локалния избор.

„ Не се тормозя да бъда изправена пред съда, тъй като съм направила това под напън “, споделя пък в отговор Чингарова.

Реклама

Дискусия се води и под поста на Деница Чингарова в обществената мрежа.

„ Това, което е написала Деница Чингарова във Facebook, не е изненада за никого “, споделя в коментар за „ Радио Пловдив “ Славчо Атанасов, който тогава загуби изборите от Иван Тотев. По думите му прокуратурата би трябвало незабавно да се самосезира, тъй като тук става дума за закононарушение.

Националното радио напомня, че след загубата през 2015 година съдът отхвърля желае на Вътрешна македонска революционна организация за анулиране на изборите по искане на Националния фронт за избавения на България, чийто претендент е Атанасов. И през днешния ден той твърди, че изборите са били фалшифицирани.

Атанасов напомня, че през 2011 и през 2015 година Иван Тотев е печелил с по-малко гласове от броя на недействитените бюлетини. За недействителните бюлетини и по какъв начин те работят бе тематика на скандално видео от партийна колекция на ГЕРБ през 2009 година, напомня Славчо Атанасов. Това видео разясняват и други консуматори на фейсбук под поста на Чингарова.

В различен пост дамата написа следното:

„ Много е забавно държанието на господин Тотев, който знае, че в никакъв случай не е печелил избори! Господин Тотев, вас ви знае цяла България какво сте сторил! Вие в никакъв случай не сте бил законно определен Кмет! “

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР