Фалшификациите намират благоприятна почва, именно когато имаме голяма надежда като

...
Фалшификациите намират благоприятна почва, именно когато имаме голяма надежда като
Коментари Харесай

Проф. Петров: Не съществуват вълшебни продукти за лечение, не трябва да сме лековерни

" Фалшификациите намират удобна почва, точно когато имаме огромна вяра като общество да се борим със обществено значимите болести като високо артериално налягане и атеросклерозата. Именно заради тази причина подправените изявленията за чудотворни медикаменти намират толкоз елементарно почва в съзнанието на хората. “ Това сподели кардиохирургът проф. Иво Петров пред БНР във връзка следващата корист с името му за подправена реклама на медикамент.

„ Това, което се случва в последните години, е това, което е всекидневно за интервали на рецесия. Тази рецесия не е единствено икономическа и политическа, а и морална и духовна. Колкото по-малко страната се ангажира със здравето и благосъстоянието на хората, толкоз повече те стават лековерни и стартират да имат вяра във вълшебни лекуващи средства. За мое голямо страдание нито аз, нито който и да е от моите сътрудници в международен мащаб не е могъл да сътвори такова вълшебно средство, каквото се твърди в това измислено изявление “, добави той.

Проф. Петров уточни свои терзания, свързани със състава на рекламирания артикул. " Когато се лъже за нещо, може да се излъже за всичко и аз имам опасения, че както може да се излъже за евентуалния му резултат, по този начин може да се излъже и за състава му и нищо чудно да има в състава му и нездравословни съставки, което усилва риска за хората ", сподели той.

„ Аз още един път, настоятелно приканвам хората да не се поддават на такива фалшификации и да ревизират такива средства дали имат регистрации, формален вносител, формален производител. Проблемът с тези, които основават такива подправени вести те нямат лице “, сподели той

По думите му изходът от сходни обстановки, съгласно него е да се сътвори механизъм, по който такива фалшификации и спекулации да бъдат предотвратявани.

Проф. Иво Петров сподели още, че и в други сходни случаи е подавал сигнали до правоприлагащите органи- прокуратура, Министерство на вътрешните работи, ГДБОП. Той е дал нужните детайлности, защото това е нечиста сделка и с персонални данни.

„ За страдание и интернет регистрацията им непрекъснато се мени - от Панама през Намибия, през Русия и де факто нашата правораздаваща система е безусловно безпомощна. Може би единственият метод е да се основава филтър. Трябва да се сътвори механизъм, по който такива фалшификации и спекулации да бъдат предотвратявани ", сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР