Фалшификаторите на пари използвали куриерски фирми за доставка на материали

...
Фалшификаторите на пари използвали куриерски фирми за доставка на материали
Коментари Харесай

Фалшификаторите на пари ползвали куриерски фирми за материалите си

Фалшификаторите на пари употребявали куриерски компании за доставка на материали ГДБОП посъветва фалшификаторите на пари да не употребяват куриерски компании за доставка на материалите . Поводът стана разрушена печатница за пари във Варна, която отпечатала над милион щатски $. Грешката на фалшификаторите обаче била, че употребили точно куриерски компании за доставка на материали и по този начин били проследени от проверяващите, посочи шефът на ГДБОП ст. ком. Ивайло Спиридонов. От прокуратурата оповестиха и за 13 арестувани българи за трафик на културно-исторически полезности.

 
1 350 000 подправени щатски $ са конфискувани при акция на прокуратурата и ГДБОП във Варна в петък. Задържани са общо трима души, които към този момент са оставени за непрекъснато в ареста. Директорът на ГДБОП ст. ком. Ивайло Спиридонов разкри детайлности към акцията: " Това, което разреши да се стигне до тези лица, е, че допускаха няколко неточности. Едната от тях беше, че благодарение на куриерски компании пристигаха част от материалите, които са нужни за производството на тези подправени документи и подправени долари ".
 
Над 30 000 културно-исторически полезности пък са конфискувани при друга акция . Арестувани са общо 13 българи, чиято незаконна група работила на територията на България и Испания, съобщи ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Франтишек: " Задържани са 13 лица за трафик и държане на 30 600 културно-исторически полезности - амулети, дребни декорации и други сходни от металокерамика и други материали ".
 
Четири от лицата са арестувани в България, останалите девет – в Испания , където и ще се гледа делото .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР