Фалконът на правителството напоследък дава дефекти © Надежда Чипева Два

...
Фалконът на правителството напоследък дава дефекти © Надежда Чипева Два
Коментари Харесай

Борисов се отказа да купува нов правителствен самолет

Фалконът на държавното управление в последно време дава недостатъци

© Надежда Чипева Два месеца откакто държавното управление гласоподава бюджет от 55 млн. лева за покупката на нов държавен аероплан, който да подмени настоящия " Фалкон ", министър председателят Бойко Борисов направи противоположен завой. На днешното съвещание на Министерския съвет той разгласи, че аероплан няма да се купува, а парите ще се употребяват за спорт.

Борисов разгласи, че не желае да го укоряват в популизъм, и сподели: " Чух всевъзможни идиоти да се изричат, че надали не той бил доста готин, пък ние желаеме да си купим по-хубав. Няма да купуваме, който желае, след това да купи ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Идеята да се купува нов аероплан се появи в средата на ноември, когато държавният " Фалкон " кацна спешно с премиера Борисов на борда след проблем с навигационната система. Авиационни специалисти обаче оповестиха, че няма потребност да се харчат ненужно средства, защото във фалкона има още живот, а актуалното му положение се дължи на неприятна поддръжка и липса на хангар.

Сега от думите на Борисов стана ясно, че част от спестените пари, към 37 млн. лв., ще отидат за спортни уреди в Пловдив. Става дума за довършването на стадион " Христо Ботев ", на който ще играе " Ботев ", както и за създаване на нова база в жк " Тракия " за потребностите на детско-юношеската школа " Локомотив ". Средства ще има и за ремонт или създаване на учебни физкултурни салони в разнообразни градове.

Въпреки това Борисов не пропусна да изтъкне какъв брой неприятно е положението на самолета. " Завчера отново отхвърли автопилотът, когато е облитал над Бургас. Късмет - в ярко време. Не могат да кажат за какво. Сега отново ще платим маса пари, тъй като отива на ремонт в Женева. Но в случай че това е било в мъгла, нямаше да ги има пасажерите и хората там ", сподели той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР