Фалитите на микро и малки фирми ще достигнат 21 процента

...
Фалитите на микро и малки фирми ще достигнат 21 процента
Коментари Харесай

Предвиждат се фалити на малките фирми у нас до края на годината

Фалитите на микро и дребни компании ще доближат 21 % до края на годината, сигнализират от Асоциацията за отбрана на потребителите.
Според тях в България към 90 % от бизнеса се състои от микро и дребни предприятия. Те по думите им са понесли главния удър от ковид пандемията и не престават да изпитват компликации. " Пресутановяването на активността на тези бизнеси оттук насетне ще става все по-осезаемо, тъй като след възобновяване на активността в края на карантината, огромна част от тях едвам доближават 50 прооцента от оборотите преди пандемията. Масова панорама в огромните градове са закритите търговски площи по централните улици ", означават от организацията.

Асоциацията за отбрана на потребителите чака през есенната сесия на Народното събрание, депутатите да бъдат виновни и в най-кратки периоди да одобряват на второ четене Закона за непринудено осъществяване, който сега има резултата на антикризисна мярка, показват от организацията. " Доброволното осъществяване е опция за справяне и ограничение на колекторските компании, които непрозрачно начисляват лихви, юрисконсултантски такси и други разноски. Отново ще споделим нашето разбиране, че точно те са тези, които имат минимален интерес от въвеждането на непринудено осъществяване ", считат от асоциацията.

По думите им антикризисните ограничения на държавното управление на процедура са налични главно за междинните и огромни предприятия. Това допуска нарастване на междуфирмената задлъжнялост да продължи да пораства и да се усили просрочието на заплащанията, които до скоро бяха със забавяния приблизително от два месеца. Цели браншове на световно равнище са застрашени от рецесия на ликвидността като да вземем за пример " Транспорт ", " Автомобилостроене ", " Текстил ", " Туризъм ", " Строителство " и " Метали ", означават от асоциацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР