Фалитите на микро и малки фирми ще достигнат 21 процента

...
Фалитите на микро и малки фирми ще достигнат 21 процента
Коментари Харесай

21 на сто от микро и малките фирми може да фалират до края на годината

Фалитите на микро и дребни компании ще доближат 21 % до края на годината, счита Асоциацията за отбрана на потребителите. По нейни данни в България към 90 % от бизнеса се състои от микро и дребни предприятия. Те, декларират от асоциацията, са понесли главния удар от ковид пандемията и не престават да изпитват компликации.

" Пресутановяването на активността на тези бизнеси оттук насетне ще става все по-осезаемо, тъй като след възобновяване на активността в края на карантината, огромна част от тях едвам доближават 50 прооцента от оборотите преди пандемията. Масова панорама в огромните градове са закритите търговски площи по централните улици ", означават от организацията.

По думите им антикризисните ограничения на държавното управление на процедура са налични главно за междинните и огромните предприятия. Това допуска нарастване на междуфирмената задлъжнялост да продължи да пораства и да се усили просрочието на заплащанията, които до скоро бяха със забавяния приблизително от два месеца.

Цели браншове на световно равнище са застрашени от рецесия на ликвидността като да вземем за пример " Транспорт ", " Автомобилостроене ", " Текстил ", " Туризъм ", " Строителство " и " Метали ", означават от асоциацията.

Асоциацията за отбрана на потребителите чака през есенната сесия на Народното събрание, депутатите да бъдат виновни и в най-кратки периоди да одобряват на второ четене Закона за непринудено осъществяване, който сега има резултата на антикризисна мярка, показват от организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР