Фалитът на застрахователната фирма „Олимпик“, която подложи на изпитание отношенията

...
Фалитът на застрахователната фирма „Олимпик“, която подложи на изпитание отношенията
Коментари Харесай

Кипърска медия с критики към местния надзорен орган заради Олимпик

Фалитът на застрахователната компания „ Олимпик “, която подложи на тестване връзките сред Кипър и България, можеше да бъде избегната, стига надзорният орган на кипърския осигурителен бранш да беше извършил отговорностите си по-стриктно. Това написа електронното издание на кипърския всекидневник Cyprus Mail, представено от " Фокус ".
Документи, с които Cyprus Mail се снабди, разкриват че притежателят на компанията е имал спорна известност, в най-хубавия случай, като резултат от метода и типа на фирмите, които е управлявал, до момента в който „ Олимпик “ е имала насъбрани искове, които надвишават съвсем четири пъти годишния ѝ оборот.
Диего Гонсалес Алонсо, испански жител и притежател на основаната в Люксембург компания-майка на „ Олимпик “, „ Хиспакол “, е бил назван в изказване от юни 2015 година издадено от испанската Национална комисия за фондовите пазар, която управлява финансовите пазари в иберийската страна, предупреждавайки вложителите за дейностите на компанията му.
В България, където компанията има 9-процентов пазарен дял и към 200 000 застрахователни полици издадени на водачи, „ Олимпик “ е изправена през 9 500 желае на стойност 28.5 милиона евро. Въпросът кой е виновен за тези искове нарани двустранните връзки и българските управляващи желаеха от Кипър да платят сметката.
Ралица Агайн, заместник-председателят на българската Комисия по финансов контрол, подаде оставката си във вторник, откакто банкрутът на „ Олимпик “ беше разискван в Народното събрание в София в наличието на министър-председателя Бойко Борисов. Тя беше подложена на критика от българския финансов министър Владислав Горанов, добавя кипърското издание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР