Фалитът на туроператора Томас Кук е трудна ситуация на финала

...
Фалитът на туроператора Томас Кук е трудна ситуация на финала
Коментари Харесай

Експерт: Фалитът на Томас Кук е трудна ситуация на финала на един тежък летен сезон

 Фалитът на туроператора " Томас Кук " е сложна обстановка на финала на един тежък летен сезон. Банкрутът на компанията ще покаже дали страната и туристическия отрасъл могат да работят дружно в рецесия, това съобщи изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм доктор Полина Карастоянова.

За " Тази заран " по bTV специалистът акцентира, че българските хотелиери са издали фактури към туроператора, за които са платили Данък добавена стойност и дължат налог облага. Тя прикани страната да поддържа туристическата промишленост, тъй като засегнатите от банкрута ще бъдат лишени от направените доходи и ще би трябвало да платят спомагателни разноски върху неосъществени покупко-продажби.

По думите ѝ е нужно политическо решение на казуса.

Тя изясни, че все още тече процедура по организирането на групов иск. По този метод пострадалите ще имат по-силна и изявена позиция, в сравнение с биха имали по настрана. Освен това посочи, че Министерството на туризма е реагирало съответно и навременно към обстановката.

" Дигитализацията погълна като черна дупка една 147-годишна компания, а несигурността към Брекзит попречи на нейното рефинансиране ", добави още Карастоянова.

Експертът счита, че модерните технологии не са основали конкуренция сред туроператорите и хотелиерите, а конкуренция сред човешките финансови благоприятни условия.

" На два пъти към този момент сме очевидци на война на парите, която се води на туристическото поле. Първата фаза беше обвързвана с усъвършенстваната геополитическа конюнктура и големите запаси, които директните ни съперници вложиха в промишлеността, с цел да излязат напред ", посочи още тя.

Според нея професионалната оценка е, че през последните 20 година смяната на модела на работа и дигитализацията са промени, които в " Томас Кук " са подценени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР