Фалитът на системата за сигурност превръща почтени хора във въоръжена

...
Фалитът на системата за сигурност превръща почтени хора във въоръжена
Коментари Харесай

ДБГ: Фалитът на МВР превръща почтени хора във въоръжена съпротива

Фалитът на системата за сигурност трансформира честни хора във въоръжена опозиция и се стига до случаи като този в Пловдив. Само преди дни министърът на вътрешните работи разгласи, че едвам 1 от 4 битови закононарушения бива разкривано. Тази неефективност на Министерство на вътрешните работи кара хората да поемат отбраната на живота на фамилиите и имуществото си в свои ръце. Това се споделя в позиция на партия "Движение България на жителите " във връзка убийството в Пловдив.

"Неосъществената към този момент 10 години промяна в Министерство на вътрешните работи от ГЕРБ докара до пропастта, която има през днешния ден в системата за сигурност, и за която би трябвало да се понесе политическа отговорност. Недопустимо е да се дават от ден на ден средства за бранша без никакви промени. Затворите са се трансформирали в места за рационализиране на уменията на нарушители, вместо в институции за превъзпитание. Никой не си показва, че при обстановката сега - 1 надзирател на 100 пандизчии, може да се реализира какъвто и да е образователен резултат. Необходима е политическа воля за смяна на системата и създаването на тактика за възстановяване на успеваемостта й, обезпечаване на по-добри условия на работещите в пандизите и увеличване на броя им ", се споделя в позицията.

От партията предлагат вместо депутатите да се занимават с популистки промени в Наказателния кодекс, да основат постоянна законова база за идентична процедура на съдилищата по случаите на неизбежна защита и превишаване на рамките й.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР