Фалишива тревога за нападение с балистична ракета предизвика паника на

...
Фалишива тревога за нападение с балистична ракета предизвика паника на
Коментари Харесай

Губернаторът на Хавай се извини за фалшива тревога за балистична ракета

Фалишива паника за нахлуване с балистична ракета провокира суматоха на Хаваите. Губернаторът на щата се извини за случая и разгласи, че стартира огромно следствие на случилото се, съобщи Българска национална телевизия.

Събота заран. Жителите на Хаваите получават известия на телефоните се. Те гласят, че към щата лети балистична ракета, че би трябвало неотложно да потърсят леговище, и че това не е образователна паника. Същото обръщение звучи по малкия екран и по радиостанциите. Настъпва безпорядък и суматоха.

Въпреки че имейл с опровергаване, който гласи, че паниката е подправена е изпратен 18 минути по-късно, хората получават есемес едвам след 38 минути. Оказва се, че чиновник е натиснал неверен бутон и това е повода за изпращането на тревожното известие. Губернаторът на Хаваите се извини за случая.

„Знам, че това което се случи през днешния ден е изцяло недопустимо, доста хора от общността ни са били съществено наранени. Дълбоко скърбя за болката и объркването, което мнозина са изпитали. Аз също съм ужасно сърдит и отчаян, че такова нещо се е случило. Правим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че това няма да се повтори.“, съобщи губернаторът.

На Хаваите работи система за ранно обявяване на нахлуване поради близостта на територията със Северна Корея. Заради зачестилите ракетни опити на Пхенян, които са евентуално рискови за американския щат, в края на предходната година за първи път от Студената война бяха тествани и сирените, които предизвестяват за нуклеарно нахлуване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР