Фалиралата крипто борса FTX е възстановила над $7,3 милиарда в

...
Фалиралата крипто борса FTX е възстановила над $7,3 милиарда в
Коментари Харесай

Фалиралата крипто борса FTX възстанови активи на стойност $7,3 милиарда

Фалиралата крипто борса FTX е възстановила над $7,3 милиарда в брой и ликвидни криптоактиви. Това е с над $800 милиона повече от януари, оповестява Reuters, цитирайки изявление на юриста на компанията по време на чуване в съда по неплатежоспособност в Делауеър.

Юристът Анди Дитдерих съобщи, че " компанията стартира да мисли за бъдещето си след месеци старания, отдадени на събирането на запаси и изясняването на това какво се е объркало под управлението на обвинявания създател Сам Банкман-Фрайд ". Той твърди, че е почтен.
 Снимка 600319
Източник:

" Ситуацията се стабилизира и пожарът в кофата за отпадък е сподавен ", разяснява Дитдерих.
 Крипто рецесия: Silvergate Bank стопира активност поради банкрута на FTX
Крипто рецесия: Silvergate Bank стопира активност поради банкрута на FTX

За момента клиентите на Silvergate най-малко получават депозитите си назад

FTX се е възползвала от неотдавнашното повишаване на цените на криптовалутите, изяснява той. Общото ѝ възобновяване ще бъде оценено на $6,2 милиарда въз основа на цените на криптовалутите от ноември 2022 година, когато тя подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност.

До това се стигна, откакто търговците изтеглиха $6 милиарда от платформата за три дни, а конкурентната борса Binance се отхвърли от избавителна договорка.

Новият основен изпълнителен шеф на FTX Джон Рей в детайли разказва непозволените прехвърляния на средства и неприятното счетоводство на банкрутиралата криптоборса, определяйки ги като " цялостен неуспех " на контрола.

В момента банкрутиралата крипто компания договаря със заинтригуваните страни за разновидности за рестартиране на работата си и може да вземе решение за товасъвсем скоро.

Все още не е ясно дали FTX може да употребява средствата си за рестарт на борсата, или би трябвало да ги насочи към разплащане с клиентите си. Рестартирането на активността може да изисква и външно финансиране или продажба на активи.

На този стадий клиентите на крипто борсата в Япония са единствените, които са съумели да изтеглят пари, с помощта на относително мощните регулации в страната.
 Ново обвиняване: Сам Банкман-Фрайд се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона
Ново обвиняване: Основателят на банкрутиралата FTX се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона

Причината - отключване на замразени сметки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР