Фалиралата Астрал Холидейз има абсолютно валидна застраховка в размер на

...
Фалиралата Астрал Холидейз има абсолютно валидна застраховка в размер на
Коментари Харесай

Ангелкова призна за притеснителна динамика в туризма

Фалиралата " Астрал Холидейз " има безусловно годна застраховка в размер на 700 000 лева ., тъй че да не бъдат сложени под никакъв риск претенциите на клиентите, които са си закупили ваканционни пакети от туристическата организация. Tова съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на ексклузивен брифинг, отдаден на банкрута на " Астрал Холидейз ", за който стана ясно преди няколко часа.

Абсолютно всички условия на Закона за туризма са спазени. Министерство на туризма в границите на компетенциите си ще спомага на всички, с цел да няма ощетени клиенти по отношение на оповестяването на несъстоятелността на " Астрал Холидейз ", акцентира министърът на туризма.

Застраховката покрива всички отговорности . Ангелкова е сигурна, че всичко ще се реши в сполучлив порядък както на записалите се, по този начин и на хората, които са платили средства за екскурзията. Предприемат се ограничения и дейности, напълно спазвайки Закона за туризма. Тя повтори още един път, че ще бъде оказано подпомагане на всички клиенти на банкрутиралата компания.
 Българският представител на
Българският представител на " Томас Кук " банкрутира

През 2018 година записват спад с към 5 млн. лева спрямо 2017 година

Ангелкова няма информация за други туроператори в такова положение . Когато настъпи събитието за оповестяване на неплатежоспособност на дадена компания, тогава се осведоми и Министерство на туризма. Към момента няма информация дали се чакат други банкрути .

Ангелкова призна обаче, че пазарът и ситуацията са извънредно динамични и комплицирани , а напъните на министерството са ориентирани към това да се подсигурява по някакъв метод сезон 2020 година

Към днешна дата безусловно всички туристи са отпътували. Няма туристи на банкрутиралата английска туристическа компания " Томас Кук " по българското Черноморие. В това увери министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка банкрута на английския туроператор.

Тя увери, че министерството следи обстановката, какво се случва на всички места, както и към такива компании, които са избрали България като дестинация. Ангелкова успокои, че Министерство на туризма ще спомага по всевъзможен метод на всички хора, наранени от банкрута на английския туроператор.
 Ангелкова удовлетворена - няма разноски за хотелиерите ни поради туристите на
Ангелкова удовлетворена - няма разноски за хотелиерите ни поради туристите на " Томас Кук "

У нас към момента има 240 туристи на банкрутиралия туроператор

Ангелкова уточни, че след конференцията за оповестяването на неплатежоспособност на " Астрал Холидейз ", ще се срещне в Германия с немския министър на туризма и още две компании от тамошния пазар, за да се разяснява и работи за лято 2020 година

Припомняме, на 23 септември бе оповестено, че английският туроператор " Томас Кук " приключва активността си . Над 600 000 туристи, клиенти на туристическата компания, бяха наранени от банкрута ѝ. Малко по-късно подразделенията на компанията в Германия и Полша също оповестиха банкрути.

Първоначално бе обявено, че към 2500 души се намират у нас по линия на " Томас Кук ", в следствие броят им набъбна до 6000. Министър Николина Ангелкова свика незабавна среща на сектора по отношение на банкрута на компанията, а след нея стана ясно, че загубите за родния туризъм се пресмятат в милиони .
 Туристическият отрасъл предлага основаване на гаранционен фонд против банкрути
Туристическият отрасъл предлага основаване на гаранционен фонд против банкрути

Отчита се 20% спад на летния туризъм в Бургаско
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР