Факултетът по медицина в университет Проф. д-р Асен Златаров ще

...
Факултетът по медицина в университет Проф. д-р Асен Златаров ще
Коментари Харесай

40 нови студенти ще приеме Факултета по медицина в Бургас

Факултетът по медицина в университет " Проф. доктор Асен Златаров " ще одобри нови 40 студенти. за академичната образователна 2020/2021 година. Желаещите да учат компетентност " Медицина " в Бургас би трябвало да се явят на наложителни приемни изпити по предметите Биология на 19.07 и Химия на 26.07.

Резултатите от изпитите ще бъдат оповестени на 04.08. в постройката на университета и на интернет страницата му: http://www.btu.bg

Записването на признатите от първото класиране студенти ще бъде от 07-11.08. Второто класиране ще бъде на 12.08 със записване 13-14.08, а третото класиране ще е на 17.08 и записване на 18.08.

Кандидат-студентите би трябвало да подадат документи в Учебно-информационния център на университета, Корпус " Медицински науки ", 1 ет. Работното време на комисията по банкет на документите е всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа, а телефоните за информация по отношение на датите и приема са: 0889612673, 0889692066 и 0878567821.

Състезателният бал се образува от сумата от оценките от конкурсните изпити по биология и химия умножени по 2 и балообразуващите оценки по биология и химия от дипломата за приблизително обучение. Максималният бал за компетентност " Медицина " е 36, а минималният - 24.

Класирането ще се прави съгласно одобрените места и бройки за мъже и дами. Ако да вземем за пример, кандидат-студентите мъже не покрият минималният бал, бройките се попълнят от дамите.

За облекчение на претендентите в компетентност " Медицина " е направен указател, който съдържа цялата информация за кандидатстване - график за осъществяване на изпитите, конспектът по биология с материали от 8, 9 и 10 клас, кои са учебниците и помощната литература за самоподготовка, конспектът по химия, 2 решени задания по химия от миналогодишния изпит, документите, нужни за кандидатстване. Той може да бъде открит в университета.

За спокойствието на родителите и кандидат-студентите изпитите ще се проведат в огромната зала, която има 180 места, което значи, че бъдещите студенти ще бъдат на нужното разстояние един от различен от 4 кв. м. Всички плотове и банки в залата са обработени с немския дезинфекциращ препарат за дълготрайна отбрана от вируси, микроби и бактерии. На входа на университета е подложен дезинфектант за ръце. За спазването на ограниченията за сигурност кандидатстващите би трябвало да носят защитни маски.

Изпитите през лятната сесия по биология, биофизика и латински език за студентите от първия випуск на Факултета по медицина също ще бъдат присъствени и ще се проведат при същите ограничения за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР