Факторите, довели до запазване на добрия рейтинг, са финансовата стабилност

...
Факторите, довели до запазване на добрия рейтинг, са финансовата стабилност
Коментари Харесай

Община Варна запазва високия си кредитен рейтинг и през 2019 г.


Факторите, довели до опазване на положителния рейтинг, са финансовата непоклатимост на общината, забележителният размер на вложенията, удобната демографска вероятност. Българската организация по кредитен рейтинг е взела под внимание също равнището на безработица – 2.8%, което е най-ниското   за последните 10 години. На оценката е повлиял и фактът, че Община Варна няколко следващи години няма просрочени отговорности.

Потвърденият рейтинг е самопризнание за положителната работа на локалната администрация. Той е резултат и от поредната ни финансова политика, посочи пред съветниците Стефка Господинова, шеф на дирекция " Финанси и бюджет " в Община Варна.

Първоначалната макрорамка на бюджета за 2019 година, призната от Общинския съвет, бе в размер на 406,7 млн. лв.. В резултат на корекции във взаимоотношенията с централния бюджет и получени прехвърляния от отрасловите министерства уточненият проект към края на първото полугодие възлиза на 412,7 млн. лв..

Отчетът на приходите от държавни и локални действия към 30 юни 2019 година е в размер на 149,7 млн. лв.. Реално постъпленията в локалната хазна възлизат на 217,1 млн. лв.. Отчита се нарастване на събираемостта на огромна част от локалните налози.   При планувани за годината имуществени и други налози в размер на 81,2 млн. лева докладът към края на първите шест месеца е в размер на 48 млн. лв., или 59% осъществяване от годишния проект. Спрямо същия интервал на предходната година са събрани с 2,1 млн. повече доходи. Ръст от 1,2 млн. лв. има и при неданъчните доходи. През първото полугодие на годината в хазната са постъпили общо 36 млн. лв. от общински такси, санкции, благосъстоятелност и други

Отчетът на разноските по бюджета за първото полугодие на 2019 година е в размер на 149,7 млн. лв.. Най-голям е относителният дял на функционалност " Образование “ – 38%, следван от " БКС – Инженерна инфраструктура “ – 30%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР