ФАКТОРИ ЗА ДУХОВНО И МАТЕРИАЛНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“Всяка страна, в която се

...
ФАКТОРИ ЗА ДУХОВНО И МАТЕРИАЛНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“Всяка страна, в която се
Коментари Харесай

МЕСОЯДСТВО И ХРАНЕНЕ – Учителят Беинса Дуно

ФАКТОРИ ЗА ДУХОВНО И МАТЕРИАЛНО БЛАГОПОЛУЧИЕ

“Всяка страна, в която се изсичат горите, е наказана на премеждия. Всяка страна, в която животните се избиват безсистемно, е наказана на премеждия. ”

Учителят

РАЗМИШЛЕНИЕ:

Горите са свързани с материалното богатство на хората и когато в една страна те се изсичат, хората в тази страна обедняват. Обърнете внимание, че откакто стартира изсичането на горите в България, материалното положение на българите стартира прогресивно да се утежнява.

Швейцарците пазят своите гори и в случай че съпоставим стандарта на живот в България и в Швейцария, ще намерим огромна разлика. Швейцария е на едно от първите места, а България на едно от последните. Ако швейцарците изсекат горите си, ще дойдат до нашето материално състояние. Те обаче пазят чисти въздуха, земята и водата си. Там за едно убито животно или за едно отсечено дърво може да отидеш в пандиза.

Когато дишаме, непрестанно одобряваме витална сила от въздуха. Когато въздухът е чист, дишането естествено става надълбоко и цялостно, а когато въздухът е мръсен и безпаричен на витална сила, дишането става плитко и пресечено.

Енергиите, които дават огромните дървета са жизненонеобходими за хората. Когато изсичаме старите и вековни дървета, лишаваме се от жизненонеобходими за нас сили, които не можем да набавим отникъде другаде. Големите дървета лекуват и носят на хората нравствен покой. Ако застанете на място, където има млади, подрастващи дървета и шубраци, вие ще установите, че там липсва оня покой, който има в една вековна гора. В младата гора не бихте имали разположение да стоите дълго, защото там има електричество, има битка и надпвревара за напредък и в нея липсват лечебните сили и сили. Ако обаче отидете в една вековна гора, ще имате напълно друго чувство и разположение да останете по-продължително време там. Не инцидентно лечебни центрове се строят тук-там, където порастват вековни дървета.

Горите пречистват и обеззаразяват въздуха. Колкото повече понижават горите, толкоз по-нечист става въздухът, а нечистият въздух е причина за заболявания. Ако ревизирате статистиката, ще се уверите, че редом с изсичането на горите в България, се усилват белодробните, нервните и вирусните болести, в огромните градове “започва да не доближава въздухът ” и нервното напрежение се повишава.

Ако изсичането на горите в България продължава в същите темпове, следствията ще бъдат оше по-лоши!

В една от Своите беседи Учителят споделя: “Няма прокопсал касапин или дървосекач! ” Този закон е годен, както за обособените хора, по този начин и за обществата и народите. Изсичането на горите в България отрежда тежка орис освен за настоящето, само че и за бъдещите генерации. Това е една неточност, която не може елементарно да се поправи, с която се обрича на беднотия целият български народ за десетилетия напред. И това ще се ревизира в бъдеще!

Не е по-различно и отношението ни към животните. Днес в България има сдружения за тяхната отбрана, само че те пазят най-вече месоядни животни и бездомни кучета. Ако влезем в една касапница, където стотици животни се трансформират в салами или отидем в гора, където ловни хайки ги преследват и убиват, ще забележим, че животните там нямат отбрана.

Когато домашните и диви животни живеят при естествени условия, те са проводници на витални сили и лечебна сила, която е нужна за хората. Когато човек контактува с тях, се зарежда с витална сила и се лекува. Животните одобряват негативната сила и я обезвреждат, а човек приема от тях тази витална сила.

Вие не можете да се лекувате наоколо до касапница или в гора, където ловците преследват и убиват животните, само че в случай че влезете в една вековна гора, в която умерено живеят разнообразни животни, ще намерите покой и ще можете да се лекувате.

Като не схващат същинското предопределение на животните, хората са почнали да ги убиват, с цел да ядат месото им, обаче избиването на животните нарушава енергийния баланс в природата и ситуацията на хората става по-тежко. Обърнете внимание, че откакто в България животните започнаха да понижават, от ден на ден хора в градовете започнаха да отглеждат в домовете си кучета, котки, хамстери и други

Според учението на богомилите, в животните са затворени човешки души, които са пристигнали при нас, с цел да ни служат и да изправят своите неточности. Не инцидентно богомилите са смятали за еднообразно закононарушение убиването на животно и убиването на човек.

Тепърва ни следва да разбираме какви са следствията от едно отсечено дърво и едно убито животно!

МЕСОЯДСТВО И ХРАНЕНЕ

Грехопадението стартира с месоядството.

Учителят

РАЗМИШЛЕНИЕ:

Съвременният човек е стигнал до най-ниската точка на проваляне във връзка с своето хранене, Той е почнал да яде всичко – изкуствени, преправени и химизирани храни, змии, охлюви, жаби, месото на животните, техните черва и прочие

Месоядството е най-големият недостатък на актуалното човечество и е причина за хиляди несгоди и беди.

Днес милиони хора ядат месо без да желаят да знаят, че месото на животните не е несъмнено от природата за храна на индивида. Навсякъде се шири изказванието, че месото е мощна храна. Месото на животните за индивида в действителност е мощна отрова.

Още античните римляни са знаели това. Те са умъртвявали наказаните на гибел като са ги хранели единствено с варено говеждо месо без да им дават никаква друга храна. В резултат на това хранене, наказаните на гибел умирали за един месец, до момента в който при цялостно отнемане от храна, те умирали след 2-3 месеца. Ще запитате: “Защо през днешния ден доста хора от години се хранят с месо и все пак не умират? ” – Ако тези хора се хранят единствено с месо, в действителност не биха могли да живеят дълго, само че те одобряват и вегетарианска храна и тази вегетарианска храна продължава техния живот.

През последните 50 години потреблението на месо в България се е нараснала над 10 пъти, в резултат на което заболяванията през днешния ден са толкоз доста, че хората всеобщо пият медикаменти, а 1/3 от тях са приети в болница. Раждат се деца с вродени увреждания, като всяко трето дете има високо кръвно налягане. Това кръвно налягане от какво е? – От месоядството. Като спреш месото за един месец, изчезва високото кръвно налягане. Като започнеш да ядеш месо, още веднъж се покачва. При първия сняг през зимата, при най-леко рухване доста хора си чупят ръцете и краката. Костите на месоядеца стават нежни и трошливи. Ами тези инсулти и инфаркти от какво са? Защо сме преди всичко по сърдечно-съдови болести в Европа и в света? – Месото на животните прави кръвта гъста и лепкава и това затруднява работата на сърцето. Като се откажеш от месото за един месец, активността на сърцето се усъвършенства, а като не ядеш месо една година, забравяш, че си боледувал от сърце.

Човек схваща, когато бърка и прави нещо неправилно. Ето, ние популяризираме и демонстрираме по витрините разнообразни месни артикули, само че клането на животните не демонстрираме. Ако покажем убиването на животните в една касапница, надали ще се откри човек, който да не изпита смут или нравствен ужас. Не е ли това задоволително, с цел да ни покаже, че това, което вършим, не е обикновено, не е човешко?! Днес се знае, че месото на убитите животни е пропито от страха и ужаса, които те претърпяват по време на гибелта и когато ядем това месо, след това претърпяваме техните премеждия като разнообразни отрицателни положения. Но вместо да се откажем от месоядството, ние се опитваме да избегнем тези негативни последици като търсим прийом за безболезненото им умъртвяване, при който животните да не изпитват болежка и смут, а да са спокойни и щастливи, умирайки. Животните обаче схващат какво ги чака и още като влязат в кланицата стартират да треперят. Човек с ограничавания си разсъдък не е в положение да надхитри природата и да заобиколи нейните закони. Последствията от месоядството са премеждия и болежка. Каквото вършим, това и получаваме!

МЕСОЯДСТВО И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Между тревопасните животни зверове няма. Зверовете са всички хищни – ци, които със примамка и пристрастеност се хранят с месото на други животни, разкъсвайки ги още живи. С каквато храна се храни човек, подобен става. Не инцидентно източните мъдреци са дали определението: “Вие сте това,което ядете. ” Когато говеждото и свинското месо са ежедневно меню в нескончаем интервал от време, хората, които ги използват стават бавномислещи и мързеливи или свадливи, нападателни и способни на разнообразни незаконни дейности.

При постоянна консумация на месо и месни артикули, според от темперамента, нездравословните последици при другите хора се демонстрират в две посоки: на открито – като настъпателност или навреждане на близките с разнообразни негативни прояви и във вътрешността – като заболявания, безпокойства, боязън, леност, скептицизъм и други Затова с увеличение потреблението на месо, прогресивно се усилват заболяванията и закононарушенията в обществото.

Месото било “силна храна ”. – Това е поговорка на черните братя. Да, ускорява животинските прояви у хората, ускорява експанзията, лакомията, сладострастието, усилва заболяванията и престъпленията…

Проф. Шиям Сундар Госвами, направил продължителни проучвания и разбори на международните престъпни статистики, открил, че към 88% от престъпните нарушители, преди всичко вулгарните убийци, са хора буйни месоядци и непрекъснати потребители на алкохолни питиета. Той споделя: “Ако човечеството консумираше по-малко месна храна, несъмнено и човешката жестокост би намаляла значително… ”

Месоядството ускорява низките пристрастености и влечения, и човешката настъпателност. Има директна взаимозависимост сред потреблението на месо и закононарушенията в обществото. Колкото повече се усилва потреблението на месо, толкоз повече се усилват измамите, насилието, кражбите, заболяванията, нервното напрежение. С увеличение на месоядството се ускорява човешката настъпателност и се усилват деянията на свирепост и убийства.

Когато човек се храни с месото на животните, става сходен на хищниците и зверовете и в него се разсънва предпочитание да убива.

Защо толкоз доста хора през днешния ден вървят на лов? – Заради удоволствието, което изпитват, когато преследват и убиват животните. И това увлечение се назовава “излет в природата ” или “спорт ”!

Обърнете внимание, че децата в компютърните зали играят най-вече на игри, в които се убива.

Днес интензивно се приказва, че използването на алкохол и опиати при младежите нараства и зачестяват случаите, при които младежи правят закононарушения с прояви на свирепост. Защо нарастват закононарушенията при младежите? – Казваме: “Защото използват алкохол и одобряват опиати. ” А кои са аргументите младежите да използват алкохол и опиати? – Причина са техните родители и обществото.

Всяка майка и татко, които възпитават своите деца в месоядство, правят закононарушение по отношение на личното си дете и по отношение на обществото.

Родители, които са дейни месоядци, какви деца ще родят и отгледат?! След като две генерации наред хората интензивно са се хранили с месо, стартират да се раждат деца със нечиста кръв и вродени увреждания, които от най-ранна възраст стартират да изпитват увлечение към тютюнопушене, приложимост на алкохол и опиати.

Хиляди животни умират всеки ден в кланиците и тяхното изтребване замърсява духовно средата. Младите хора са чувствителни и импулсивни и се въздействат от тази среда.

Всички месоядци, макар че не са директни причинители, са еднообразно виновни за неправдите и закононарушенията, които стават в обществото.

С нарастване потреблението на месо, се усилва използването на цигари, алкохол и опиати, усилват се заболяванията и закононарушенията. Как желаеме да го променим това общество, по какъв начин желаеме да създадем живота по-добър, когато хората в него интензивно се хранят с месо?! Това е невероятно!

Последствията не могат да се избегнат, до момента в който не се отстранен аргументите.

Ако не намалее месоядството, не могат да намалеят и негативните прояви в обществото!

Докато хората се хранят с месо, ще има заболявания, ще има неправди, ще има войни. Не, че хората желаят войната, само че посредством клането на животните се натрупва кармичен дълг, който би трябвало да се изплати. Кармичният закон не прости! Който е предизвикал болежка и страдалчество на което и да е живо създание, би трябвало да понесе тази болежка върху себе си!

Месоядството е причина за човешката свирепост, за експанзията и войните. Всеки деен месоядец е действителен покровител на експанзията и на войната, на насилието и на неправдите, в случай че и да е герой за обществена истина, да участвува в походи за мир и да размахва плакати с лозунги “НЕ на войната! ”, “НЕ на насилието и експанзията! ”.

Истински поход за мир можем да поведем, когато сме вегетарианци и приемем концепцията да не убиваме.

МЕСОЯДСТВО И ПРИСТРАСТЯВАНЕ

Какви ли не теории са измислили пристрастените към месоядството биолози. Една от тях е, че човек е всеяден като свинята. Само че в случай че вземем за образец дивата свиня, ще забележим, че тя не е всеядна, само че се храни с трева, жълъди, картофи, царевица. Всеядна е домашната свиня, само че тя е приучена към това хранене от индивида.

Ако желаеме да разберем каква е избраната от природата храна за индивида, би трябвало да забележим с какво се хранят човекоподобните маймуни. Те не се хранят с месо. Това демонстрира, че месото на животните не е несъмнено от природата за храна на индивида. Човекоподобните маймуни се хранят с плодове. Следователно, избраната от природата храна за индивида, са другите плодове и зеленчуци.

Днес не се отхвърля вредата от тютюнопушенето, от алкохола и опиатите. Много чудноват е обаче фактът, че за вредата от месоядството не се приказва нищо, когато в реалност месоядството е подбуда за използването на цигари, алкохол и опиати. Когато човек се храни дълготрайно време с месо, неговото тяло и неговата кръв се замърсяват и той стартира да изпитва увлечение да пуши, да пие или да използва опиати. Обърнете внимание, че измежду вегетарианците няма пушачи, алкохолици и наркомани, такива влечения изпитват единствено хора, които се хранят с месо.

Христос споделя: “Истина, истина ви споделям, всеки, който прави грях, плебей е на прегрешението. ” (Евангелие от Йоана 8:34)

Месоядството е грях, който пристрастява и поробва индивида и той не може да се откаже от своите пагубни влечения, дори когато от това зависи неговото здраве или даже живота му.

Някои хора се пробват да се откажат от тютюнопушенето. Докато се хранят с месо, това мъчно може да стане.

Приемат за лекуване някой пияч. Ще го лекуват от алкохолизъм. Как ще го лекуват, когато той е привързан към месоядството?! Ние не можем да се освободим от следствията без да премахнем аргументите.

Месоядството е повода за влеченията към тютюнопушене, пиянство на алкохол и приемане на опиати.

Първият опиат е месоядството, вторият е тютюнопушенето, третият е алкохолизмът и четвъртият – опиатите. В същата поредност се степенува и силата на пристрастяване. Затова повече на брой хора могат да се откажат от месоядството, по-малък брой хора могат да се откажат от тютюнопушенето, още по-малко на брой хора могат да се откажат от алкохолизма, а от опиатите – съвсем никой.

За да се усъвършенства животът, месоядството би трябвало да намалее. Защо? – За да намалеят алчността, кражбите, насилието, с цел да намалеят заболяванията и закононарушенията, с цел да намалеят животинските прояви, страхът и стресът.

Ако месоядството намалее, хората ще бъдат по-здрави, по-спокойни и по-добри. И най-активният месоядец може да понижи потреблението на месо на половина, от което ще се почувствува по-добре.

Много млади дами и девойки, с цел да поддържат своята линия, вършат разнообразни извършения и процедури и съблюдават някакъв режим на хранене. За да имат положителни резултати, те би трябвало да лимитират до най-малко месото в своята диета, тъй като месото и месните артикули спомагат за увеличение на наднорменото тегло и обезформяне на тялото.

Хората питат: “Какво ще ядем, в случай че не ядем месо? ” – Вместо да ядете месото на кокошката, яжте яйцата! Те са по-силна и по-добра храна от месото на кокошката. Вместо да ядете месото на козата, кравата или овцата, яжте тяхното мляко. Млякото и млечните артикули са доста по-добра храна от месото на тези животни. Яжте фасул, ориз, леща, грах, плодове, зеленчуци. Така ще бъдете по-здрави, по-спокойни, по-добри и по-успешни в своите каузи.

Брат Лазар 532

Източник

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР