Фактически за тези 100 дена беше свършена много работа. Държавата

...
Фактически за тези 100 дена беше свършена много работа. Държавата
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Най-важно е да спазваме трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция

Фактически за тези 100 дни беше свършена доста работа. Държавата стартира с навременни ограничения, народът разбра. Само да не създадем това, което вършат едни на края на Дунава. Най-важно е да съблюдаваме трите Д - дисциплинираност, стерилизация и отдалеченост.
Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб.

По мотив последните настоящи данни за разпространяването на ковид. той разяснява: „ Еми, не е доста добре. Неприятното в тази ситуация е относително понижен брой на проучвания. Броят на случаите е относително огромен. Не приказваме за наклонност, за нещо ужасно, само че би трябвало да знаем огнищета с Самоков, Сърница си остават. Най-важното е да не се понижава броя на проучвания “.

И моли да се съблюдават ограниченията и да се следи дали ще има болни със затворените сътрудници, с цел да може да се изолират в точния момент.

„ Обществото малко се напрегна, малко омръзнахме “, сподели проф. Кантарджиев пред бТВ.

" Ако имаме затрудения в ликвидирането на 5-те огнища, в случай че лечебните заведения не могат да одобряват болните, някои от ограниченията ще се върнат ", съобщи още експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР