ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

С вълнени чорапи не се танцува

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Купонът в Херцон подсети на французите черно-белите филми от Втората международна война. Вместо прояви на наслада от успеха на украинците, парижани не престават да разграбват магазините за топли облекла, а тези които имат камини – да натрупат дърва за горене.

Появата на Зеленски на брега на Днепър съответства с изявление на досегашният шеф щаб на френската войска – военачалник Пиер де Вилие. Висшият офицер намерено съобщи, че нито Франция, нито Европа имат интерес от тази война. Де Вилие не е уверен даже от изгодата, която американците биха извадили от нея.

Освободен от служба преди 5 години, генералът се употребява с престиж и почитание освен в средите на офицерите. Той даже бе спряган за претендент президент, точно тъй като мнението му в доста случаи се разграничава от това на Еманюел Макрон. На първо място, както за всички френски офицери, е заветът на Де Гол – суверенитет на Франция във връзка с Съединените щати. В умозаключение Пиер де Вилие приканва за неотложно преустановяване на военните дейности и договаряния с Русия.

Мнението, което миналият в запаса военачалник споделя, не е инцидентно. Продължението на военните дейности не вещае нищо положително. То дава отговор на безпокойството на множеството французи пред лишенията, които се задават с приближаването на зимата.

Към останалите, които към момента поддържат Макрон за доставките на оръжие, военачалник Пиер де Вилие е безапелационен: Ние нямаме нищо общо с тази война!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР