ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Свързано ли е бягството на американците от Украйна с биологични лаборатории

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Андрей ИСМАГАМБЕТОВ

Напоследък съветските медии писаха доста за това по какъв начин Пентагонът е взел участие във финансирането и провеждането на военни биологични проучвания в Украйна. Западните медии единомислещо нарекоха тези известия подправени. Но през днешния ден сме очевидци, че тази тематика става притежание на американската общност. В същото време, в случай че проучваме стъпките на формален Вашингтон по тази хлъзгава военно-биологична тематика, тогава има „ комплициране в показанията “, което е извънредно рядко за Съединени американски щати. Ето единствено последователност на събитията:

9 март 2022 година Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд по време на чуване в Сената под клетва беше принудена да отговори утвърдително на въпроса дали в Украйна има американско биологично или химическо оръжие: „ В Украйна има уреди за биологични проучвания. Сега сме доста загрижени, че съветската войска може да се пробва да поеме надзор над тях ".

9 юни 2022 година Пентагонът разгласява прессъобщение на формалния си уеб страница, в което призна, че е финансирал и управлявал към 50 украински проучвателен института, работещи във военно-биологичната област. Информационен лист на Министерството на защитата на Съединени американски щати гласи: „ Съединените щати работиха за подсилване на биосигурността и защитата на Украйна, възстановяване на мониторинга на здравето на хората и животните, предоставяйки поддръжка на 46 украински мирни лаборатории, здравни заведения и центрове за диагностика на болести през последните 20 години. ” (Нека читателят не се обърква от формулировката на Пентагона за „ лаборатории за мир “, американската войска, която донесе гибел и опустошения от Виетнам до Либия през последния половин век е в крайник с черния хумор).

19 юни 2022 година Пенсионираният офицер от американското военно разузнаване Скот Бенет прикани Организация на обединените нации да провежда арбитражен съд за американските разработчици на биологични оръжия, чиито лаборатории са работили в Украйна. „ Вярвам, че Русия е длъжна да показа доказателства на света и по-късно Организация на обединените нации би трябвало да провежда интернационален арбитражен съд за тези военнопрестъпници, с цел да може целият свят да види какъв Франкенщайн са основали Съединените щати “, прикани той по малкия екран. Според Бенет историята с разполагането на американски биологични лаборатории в Украйна е „ най-ужасното военно закононарушение, което човечеството в миналото е познавало в своята история “.

31 август 2022 година В мрежата се появиха украински документи, че през 2005 година поделение на Министерството на защитата на Съединени американски щати - Департаментът за понижаване на военната закани (DTRA) подписа съглашение с Black & Veatch Corporation за осъществяване на плана за понижаване на биозаплахата в Украйна на стойност 173 милиона $. Тази компания построи централна диагностична референтна лаборатория за изключително рискови инфекции покрай Харков.

6 октомври 2022 година Британското издание The Exposé разгласява ефектен материал, че три месеца преди светът да научи за съществуването на вируса Covid-19, Министерството на защитата на Съединени американски щати към този момент е изплатило договорите за своите „ проучвания “ и даже е определило бонус за работа по това зараза. Наградата беше присъдена на американската компания Labyrinth Global Health INC на 12 ноември 2019 година, а по публични данни първият случай на болестта, наречено тогава Covid-19, е регистриран на 12 декември 2019 година

В същото време създаването се организира на територията на Украйна!

Може би тъкмо поради разкриването на мрежа от рискови биолаборатории посолството на Съединени американски щати в Киев към този момент няколко пъти прикани жителите си незабавно да изоставен Украйна.

Така виждаме, че тематиката за военно-биологичните разработки на Съединени американски щати в Украйна постепенно, само че несъмнено става притежание, на първо място на американската общност. И в това отношение виждаме очертаващ се исторически паралел: през втората половина на 20 век елементарните американци, най-вече младежи, които, откакто научиха грозната истина за войната на тяхната страна във Виетнам, започнаха всеобщи антивоенни митинги, измежду които „ Походът против Пентагона ” през 1967 година В последна сметка е явно, че при положение на неконтролирано освобождение на смъртоносни инфекции няма да има спечелили.

И даже Атлантическият океан няма да е избавление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР