ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Българите от Германия и Европа са хукнали през глава към родината заради джендърство? Що за глупост?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Българи всеобщо са завръщали в България, бягайки от западни страни поради ширещото се там " джендърство " - подобен диалог се води в педагогичен семинар в един от огромните български ВУЗ-ове, споделя директен очевидец. А българин, живеещ повече от 20 години в Германия, се оплаква по различен мотив, че локалната детска градина била завладяна от силите на ЛГБТ и в управата влезнал истински педофил. Тези две истории, чиито източници резервирам съзнателно анонимни, звучат напълно достоверно. Нямаше да го допускам, в случай че неотдавна не бях разговарял с българин, също живеещ от десетилетия в Германия, който сега работи в авторитетно културно средище. Той пък щял да се прибира в България, тъй като немските управляващи му спрели съветските тв-канали. " Само от тях узнавам истината. И в този момент не знам какво става в Украйна ", възмутено добави той.

Разбира се, всеки българин има право да избира дали да остане на Запад или да се прибере в своята страна. Като жители на страна от Европейски Съюз българите са оптимално улеснени в това отношение, с помощта на свободното напредване и усядане в рамките на общността. Но под мрънкането против демократичния Запад и клетвите " Прибирам се в България! " (които нормално си остават единствено на думи) тайно тече един различен, много нелицеприятен роман.

Смехотворни измислици

Това е разказът за хилядите българи, пристигнали в Германия или другаде в Европейски Съюз, с цел да завоюват пари - и останали разочаровани от действителността. Да, тяхното отчаяние е напълно действително, тук спор няма, единствено че те непрестанно го прикриват зад паравани. Защото изговарянето на истината е мъчително. Така нареченото " джендърство " (какво и да значи тази съветска пропагандна формулировка) по мои усещания въобще не наднича в кухните, в спалните и в детските стаи на което и да било " обичайно семейство " от България, заселило се в Германия. Да, в обществото се води интензивна, само че спокойна полемика за половите и за други идентичности, за транссексуалността, за правата на малцинствата тъй наречените Но управляващите нито крадат деца, нито постановат насилствени интервенции за промяна на пола, нито пък поверяват детските градини в ръцете на педофили. Всичко това са смехотворни измислици.

Колкото до достъпа до съветските пропагандни медии, същите тези управляващи просто извършват закона и не позволяват разпространението на зашеметяващи, човеконенавистни неистини. Показателно е, прочее, че аргументационният боеприпас на хората (в случая българите), които сякаш желаят да се махнат от Германия или Европейски Съюз, до последната сричка е създаден във военните фабрики на към този момент упоменатата съветска агитация - единствено с цел да се оправдае безсмислената и кръвопролитна война, която Путин води в Украйна. Да не приказваме, че съгласно статистиката и съгласно сериозните ми персонални усещания, българите в Германия и в Европа въобще не са хукнали стремително назад към родината си. А съвсем 10 % от гласувалите българи в чужбина са пуснали бюлетина за " Възраждане ".

Истинските аргументи се замитат под килима

Защо обаче упоменатите разочаровани български хора прикриват същинската причина за огорчението си зад тези транспарантни пропагандни паравани? Отговорът е елементарен и печален: тъй като не са съумели да се интегрират, не са научили езика, не са си основали среда и нормално живеят в печален диаспорен балон. Мнозина от тях са очаквали златен дъжд, други са са отпътували единствено поради обществените придобивки, трети въобще не се ориентират в непознатата и комплицирана страна и не съумяват да си намерят задоволително влиятелна и добре платена работа. На четвърти пък им пречат редът и дисциплината, липсват им " Васко Жабата " и " Бяла роза ", липсват им още словесната разюзданост и приблизителността, с които се привикнали вкъщи. Всъщност всичко това е разбираемо и даже задоволително, казано на новобългарски: " няма неприятно " и " всеки самичък си преценява ". Лошото е само, че персоналните несъвместимости и провали се замитат дълбоко под килима на ценностния конфликт сред две цивилизации.

И като стана дума за полезностите на Запада и на по този начин нареченото " евразийско пространство ": на упоменатия първоначално семинар за педагози един предстоящ преподавател се оплакал, че към този момент не разрешават да се бият децата. Само малко да се бият де, с педагогическа цел.

Автор: Александър Андреев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР