ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Само в България Путин увеличава подкрепата си

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Колкото повече Путин губи в Украйна, толкоз по-мощни стават неговите гласове у нас. Наистина са като оркестъра на Титаник, въпреки да създават не музика, а какафония. Парадоксалното е, че с изключение на известните кремълски представители у нас, в същия хор са съвсем всички партии, с изключение на Демократична България, която единствена упорства за направения геополитически избор. Другите като че ли се срамят от него. Това разяснява във " Facebook " Евгений Кънев.

За Янев отговорна е Европа, че няма мощни водачи, а не Путин. Затова за него няма червени линии - т.е властта, а не някаква там идеология е значима - тъй като би трябвало да изиграе ролята на поставка на някоя куцаща маса, пардон коалиция, която да бъде дръпната в комфортния миг като Има Такъв Народ.

За Българска социалистическа партия колкото повече Путин пропада, а с него и Русия - все по-важно става другарството с Русия. Но им следва тежкият отговор на въпроса - на кого ще са другар - на Кремъл ли, което сякаш отхвърлят или на мобилизираната Русия на елементарните руснаци? И май ще би трябвало да хвърлят камък по Кремъл най-сетне.

За Възраждане е ясно, че Съединени американски щати ще влезе в Украйна и по тази причина и България ще бъде въвлечена във войната - и имат много купувачи на тази подигравка с човешката логичност.

Движение за права и свободи, а и ГЕРБ работят “тихо, откъм гърба ”. Или си трайкат (ДПС) или с половин уста, от кумова срама ББ ще каже нещо против Кремъл. Но мрежите им работят непрекъснато точно против евроатлантическите сили с медии, публицисти, тролове, постери, подправени уеб сайтове, партенки. Защото не Кремъл, а точно Европа и НАТО са опасност за техния корупционен тип.

Но ми се коства, че даже да успее да измами за следващ път българите, естаблишмънтът от 9.9.1944 губи двигателна сила. Защото за първи път от този момент ще секне финансирането към него. От Газпром секна, от декември - евентуално и от Лукойл. А на Путин всяка копейка ще му става все по-скъпа.

А Русия - колкото и войска да активизира, тя няма да има съответна подготовка, въоръжение, логистика и най-много военен дух да завоюва тази война. Щом професионалната ѝ част бе разрушена.

Всъщност Русия крепи мита за своята военна мощ точно на превъзходството на жива мощ - видяно още от Енгелс през 19 в.

Но не съумя да завоюва борбата при Бородино, а посредством съветската зима завоюва войната против Наполеон. А против Хитлер завоюва отново с жива мощ. Спомняте си борбата за Москва, за Сталинград, за Курск - историците споделят, че немските генерали били удивени от кое място идват нови и нови подкрепления - когато към този момент са мислили борбите за извоювани. А най-голяма роля за обръщането на войната евентуално имат точно украинците, които над месец отбраняват Киев и по този начин съдбовно забавят Вермахта към Москва с лютата зима на 1941 година (Гудериан е упорствал да не губят време с Киев, само че решението на Хитлер да се превземе е измежду най-големите му грешки).

Но даже русите да са храбри бойци - едно е да се биеш за родината, напълно друго - за непозната земя, която ти показват за татковина. Затова Украйна ще победи - стига да получава още помощ от своите съдружници. На които Зеленски през вчерашния ден отново благодари - от Исландия до… Румъния, където очевидно приключва Европа.

Но както стана видно и от вчерашния ден, даже аватарът на Кремъл у нас също почна да дава заден, въпреки и с тонове витиеватост.

Снишаването на нашия кремълски естаблишмънт блестящо контрастира с дръзкия национализъм на нашите следосвобожденски политици за самостоятелност от Русия. Както сподели на празника на независимостта един от най-хубавите ни историци проф. Милко Палангурски:

“Имаме потребност от този празник да ни припомня по какъв начин през днешния ден България по живковски се е навела ”.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР