ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиян Василев: Кризисният щаб за природния газ ражда криза след криза

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Тъй като спешният щаб сполучливо основава условия за рецесия, с група специалисти и някогашни управленци сътворяваме контра-кризисен щаб, т.е. щаб който ще се бори с следствията на дейностите на спешния щаб.

Това разяснява във " Facebook " Илиян Василев.
Да надникнем какво вършат в спешния щаб - началник на щаба - към работодателите - каква цена на природния газ желаете? Отговор - 200 лв.. След малко 250 лв.. Шеф на щаба пита Булгаргаз - можете ли доставите газ на 250 лв.. Не можем. И тук стопира денонощната активност на борците против рецесията. Както виждате с огромно мислене и още по-мащабно деяние спешният щаб открива размера на бедата/кризата - едните желаят, другите не могат. ТЕ вземат решение, пазарът отсъства.

Ние от контракризисния щаб взехме решение.

1. Президент, министър председател и министър на енергетиката до момента в който не проведат диалози с сътрудниците си в Гърция и Турция, и не намерят слотове да не се прибират вкъщи. Постигнаха го от предходното държавно управление, и тези ще могат. Мицотакис удостовери, че става. А най-добре е нищо да не вършат и да оставят компаниите сами да си намерят метод.

2. Пак същите лица президент, министър председател и министър няма какво да вършат в София, а да пътуват до Америка и Европа и на всички места където има производители с цел да склонят държавните управления да провиснал повече газ. Както вършат Мицотакис, Шолц, и така нататък

Но още по-добре, и отново с цел да не страдат фамилиите им, да не мърдат от София и просто да оставят пазара да си свърши работата. Не е единствено Булгаргаз, има най-малко 10 компании, които ще решат казуса. Цената се дефинира от пазар и конкуренция.

3. Контращабът реши да забрани на членове на спешния щаб да " избавят ", " форсират " " оправят реда и хаоса " в плана за интерконектора с Гърция и да си вършат пиар, тъй като всяка тяхна интервенция е тормоз, който с нищо не способства за приключването му, а в противен случай основава напрежение и безпорядък.-

4. Контращабът анулира решенията на щаба да се стартират договаряния с " Газекспорт ", тъй като това е изключително рискова интервенция, която освен е губи време за търсене и намиране на действителни решения, само че лишава страната ни от опция да предявим искания в трибунал за стотици милиони долари, и отваря опция да бъдат предявени сходни към нас за невземане на природен газ по клаузата " вземи или заплати ".

Контращабът реши да се остави контракта да изтече, като всеки месец почтително си подаваме поръчката и по този начин базата за наши искания ще е доста по-голяма.

5. Във връзка с оценката на контращаба, че спешният щаб е непотребен орган, който с дейностите си основава повече суматоха, в сравнение с генерира разновидности за излаз от обстановката, бе взето решение за закриването на спешния щаб и за връщане на отговорността в държавно управление и министерства, само и единствено в границите на опциите за подкрепяне на потребителите.
Гореизложеното да се счита за строго секретна информация, извънредно за обществено обявяване.
Доложих. Тръбата е цяла! Венсеремос.

От Контра-Кризисния щаб.
Криза няма. Има пазар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР